Türkiye'den Hollanda'nın küstahlığına sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda Temsilciler Meclisinde Türkiye karşıtı çevrelerin girişimiyle kabul edilen iftira dolu kararlara sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 12.06.2019, 14:29
Türkiye'den Hollanda'nın küstahlığına sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Hollanda Temsilciler Meclisinde Türkiye aleyhtarı kabul edilen kararların tümü şiddetle reddedilirken, bu kararlarda öne sürülen iddiaların asılsız ve iftira dolu olduğunun altı çizildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Hollanda Temsilciler Meclisi'nde 11 Haziran'da Türkiye aleyhine kabul edilen kararlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. 

Yapılan yazılı açıklamada, "Hollanda Temsilciler Meclisinde Türkiye karşıtı çevrelerin girişimiyle dün kabul edilen kararları ve bu kararlarda ülkemize karşı öne sürülen asılsız ve iftira dolu iddiaları şiddetle reddediyoruz." denildi.

"Bu tür mesnetsiz, izan ve ciddiyetten yoksun çabaların bunlara tevessül edenler için karşılıksız kalmayacağı" vurgulanan Dışişleri'nin açıklamasında, popülizm yoluyla günü kurtarıp seçmenleri nezdinde dikkat çekmeye ve puan toplamaya çalışan siyaset anlayışının, son tahlilde bu akıl ve mantık dışı yaklaşımlara teslim olanlara zarar vereceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hollanda Temsilciler Meclisi'nin önyargılardan beslenen bir Türkiye karşıtlığı yerine, Avrupa değerlerini tehdit eden daha ciddi konulara eğilmesi daha isabetli olacaktır. Bu bağlamda, yükselen aşırı sağ, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslam karşıtlığı ve camilere yapılan saldırılardaki artışa karşı alınacak önlemlerin öncelikli olarak ele alması çok daha faydalı olacaktır. Hollanda ile ilişkilerimizin normalleşmesine yönelik çaba gösterdiğimiz ve karşılıklı adımlar atmamız neticesinde olumlu gelişmelerin kaydedildiği bu aşamada, Holanda Parlamentosunun bu tür mesnetsiz, temelsiz, art niyetli ve hangi amaca hizmet ettiği hiçbir şekilde anlaşılamayan girişimlerinin ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağlamayacağı gayet açıktır."

Yorumlar (0)