Türkiye'den Hindistan'a sağlık malzemesi yardımı

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), "Türkiye yardım elini bu defa Hindistan'a ulaştırıyor." ifadeleri ile sağlık malzemelerini Hindistan'a ulaştıracak olan iki uçağın Ankara'dan havalandığını açıkladı.

GÜNDEM 25.05.2021, 22:36
Türkiye'den Hindistan'a sağlık malzemesi yardımı

Dünyayı kasıp kavuran COVID-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi boyunca, yardımlaşma kültürünü bütün insanlığa gösteren Türkiye, şimdi de elini zor durumdaki Hindistan'a uzattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay tarafından hazırlanan 9 milyon 181 bin 789 TL değerinde 5 oksijen jeneratörü, 50 bin kutu tablet ilaç, 50 solunum cihazı ve 630 oksijen tüpü, Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan TSK'ya ait iki A 400M tipi nakliye uçağına yüklendi. 

"Türkiye'den Hindistan halkına sevgilerle"

Yeni Delhi'ye doğru hareket eden uçaktaki kolilerin üzerinde, Türkçe, İngilizce ve Hintçe Mevlana'nın, "Umutsuzluğun ardında nice umutlar var. Karanlığın ardında ise nice güneşler var." sözü ile "Türkiye'den Hindistan halkına sevgilerle." ifadesi kullanıldı.

"Hindistan hep yanımızda olmuştur"

Söz konusu yardımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yaptıklarını dile getiren Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, şöyle konuştu:

"Hindistan gerek Kurtuluş Savaşı gerekse Balkan Savaşları esnasında ülkemize yardımlar göndermiş ve varlık mücadelesinde her daim yanımızda olmuştur. Bugün de bizler yine aynı şekilde Hindistan'ın yanında olduğumuzu göstererek onlara yardım gönderiyoruz. Allah'ın izniyle gidecek olan yardımlar birçok insanın sağlığa kavuşmasında vesile olacaktır. Bu hususta bize yardımcı olan Cumhurbaşkanlığımız, bakanlıklarımız ve bağışçılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."



















Yorumlar (0)