Türkiye'den Ermenistan’a art arda tepki

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına Türkiye'den art arda tepki yağdı.  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ardından, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Ermenistan'ın sivillere yaptığı füzeli saldırıyı kınadı.

GÜNDEM 17.10.2020, 01:28 17.10.2020, 02:20 Hanife
Türkiye'den Ermenistan’a art arda tepki

Ermenistan’ın Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerinde çok sayıda sivil yaranmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan füze saldırısının ardından Ankara'dan art arda açıklamalar geldi.

Kalın: Ermenistan savaş suçu işliyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamasında "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır." dedi.

Gül: Bu alçaklığı lanetliyorum

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’de, “ Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

Çelik: bu katliamlar cezasız kalmayacak

İlk açıklamayı yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)