Türkiye'den Ermenistan'a: Aklını başına al!

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına ve Türkiye'ye yönelik karalamalarına sert tepki geldi.

GÜNDEM 16.07.2020, 08:54
Türkiye'den Ermenistan'a: Aklını başına al!

Ermenistan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği saldırılar ile Türkiye'ye yönelik karalamalarına tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan makamlarının akıllarını başlarına almaları ve Güney Kafkasya'da sorunların değil, çözümlerin parçası olmayı bir an önce öğrenmeleri gerektiği bildirildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamaya cevap veren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik mütecaviz eylemlerini örtmek için şimdi de Türkiye'ye yönelik 'riyakar bir karalama' gayretine kalkıştığı görülmektedir" ifadelerini kullandı.

dışişleri bakanlığı binası

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında yıllardır gayri meşru bir işgal sürdürdüğünü hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın bu iki yüzlü tavrının, Güney Kafkasya'da kalıcı barış ve istikrarın tesisinin önündeki asıl engelin kim olduğunu da açık ve net olarak gözler önüne serdiğini belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının açıklamasında "Bağlamından kopuk ithamlar ve iftiralarla dış siyaset yapmak, ne bölgeye ne Ermenistan'a yarar getirir" denildi.

Ermenistan'ın bu yaklaşımının, kimliğini tek taraflı bir tarih anlayışından sadece husumet çıkararak oluşturan ve uluslararası hukuka aykırı saldırganlığını meşru göstermeye çalışan bir zihniyetin tezahürü olduğunun belirtildiği açıklamada, saldırgan milliyetçiliği körükleyen bu sakat tutumun üzücü olduğu ancak şaşırtıcı olmadığı, Ermenistan makamlarının derhal akıllarını başlarına almaları gerektiği ve Güney Kafkasya'da sorunların değil, çözümlerin parçası olmayı bir an önce öğrenmeleri gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)