Türkiye'den Danimarka'daki provokatif gösteriye tepki

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir grup aşırı sağcı tarafından Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik provokatif bir gösteri yapıldı. Danimarka makamlarının somut adımlar atması gerektiğini bildiren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Geçmişten ders alınmadığı ve İslam düşmanlığının kıtada endişe verici boyutlara ulaştığı görülüyor. Bu bir nefret suçudur. İfade özgürlüğü adı altında değerlendirilemez." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 25.03.2023, 16:43 25.03.2023, 16:45 Hakan Öksüz
Türkiye'den Danimarka'daki provokatif gösteriye tepki

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'te Kur'an'ı Kerim yakmasının ardından patlak veren kriz, İsveç'in NATO üyeliği sürecinin başlamasının önünde engel olmuştu. Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde dün akşam bir başka provokatif gösteri yaşandı. Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) adlı aşırı milliyetçi bir grup, Türk bayrağına ve Kur'an'ı Kerim'e yönelik bir saldırı gerçekleştirdi.

İslam'a yönelik hakaret içerikli slogalar atan ve pankartlar açan aşırı sağcı grup, Türk bayrağına saldırdı. Danimarka'daki Müslüman toplumundan birisi ise yanında getirdiği hoparlörden Kur'an-ı Kerim'de yer alan surelerin Dancaya çevrilmiş halini yayınlayarak marjinal gruba tepki gösterdi. Provokasyon esnasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı.

Dışişleri: "Danimarka makamları somut adımlar atmalı"

Dışişleri Bakanlığı, Kur'an'ı Kerim ile Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. İfade özgürlüğü adı altında nefret suçu işlendiğine vurgu yapan Bakanlık, "İslam düşmanlığı, Avrupa'da her geçen yol büyüyor. Geçmişten ders alınmadığı ve İslam düşmanlığının kıtada endişe verici boyutlara ulaştığı görülüyor. Danimarka makamları, toplumsal barışı hedef alan bu provokasyona karşı somut adımlar atmalıdır." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)