Türkiye'den BM'ye Libya bildirimi!

Türkiye, Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın tescili için Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirim yaptı. 

GÜNDEM 12.12.2019, 12:17 12.12.2019, 12:54
Türkiye'den BM'ye Libya bildirimi!

Türkiye, Libya ile 27 Kasım günü imzalanan ve 8 Aralık günü yürürlüğe giren Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın tescil edilmesi amacıyla dün Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirim yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan kararda, İstanbul'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın yürürlük tarihinin 8 Aralık 2019 olarak belirlendiği ifade edilmişti. 

Çavuşoğlu: "Yeni kıta sahanlığımızı da BM'ye tescil ettiriyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mutabakata Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ve Libya'da hükümetin onay verdiğini kaydederek, "Yürürlükle ilgili kararnamenin Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanmasıyla birlikte BM'ye tescilini de yapacağız. Hem anlaşmayla ilgili birlikte bilgi veriyoruz hem de batı sınırları belirlenmiş yeni kıta sahanlığımızı da BM'ye tescil ettiriyoruz." açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)