Türkiye'den Avrupa ülkesinin başkentine cami!

Ukrayna'nın Türkiye'den destek talebinde bulunduğu ve Türkiye'nin desteğiyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'e cami inşa edileceği bildirildi.

GÜNDEM 29.07.2020, 08:40 29.07.2020, 17:06
Türkiye'den Avrupa ülkesinin başkentine cami!

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkiye’nin desteğiyle cami inşa edileceği bilgisini paylaştı.

Ukrayna basınına konuşan Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna’nın, Kırım Tatarları da dâhil olmak üzere çok sayıda Müslümanın memleketi olduğunu ve 2014 senesindeki Rusya'nın Kırım'ı ilhakından sonra çok sayıda Kırım Tatarı’nın Kiev’e taşınmak zorunda kaldığını hatırlattı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de artık önemli bir Kırım Tatar cemaatinin oluştuğunu belirten Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kırım Tatarları’nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bir cami yapılabilmesi konusunda yardım ricasıyla Türkiye’ye başvurduklarını kaydetti.

Talep edilen caminin yeri konusunun büyük ölçüde karara bağlandığını ve caminin yüksek ihtimalle Kiev'in merkezinde olacağını belirten Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, yer konusu ve caminin tasarımı konusunun ilerleyen süreçte netleşeceğini ve daha sonra diğer resmi işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, süreçle ilgili henüz çalışmaların başlamadığını bu yüzden tam ayrıntıların önümüzdeki aylarda ancak ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev’in çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, yapılması planlanan caminin, Kiev’in güzelliğine ayrı bir renk katacağını ifade etti.

Yorumlar (0)