Türkiye'den Arap Ligi'ne sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı "Arap Ligi Genel Sekreteri’nin ülkemizi suçlaması, terör örgütünün suçlarına ortak olmak ve Arap dünyasına ihanet etmektir." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 12.10.2019, 19:21 12.10.2019, 19:38
Türkiye'den Arap Ligi'ne sert tepki!

Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'a Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan yanıt geldi.

"PYD/YPG/PKK terör örgütünün etnik temizlik politikasının ve insanlığa karşı işlediği suçların ilk ve en büyük mağduru Suriyeli Araplar olmuştur." diyen Aksoy, "Yüzbinlerce Arap, PYD/YPG/PKK tarafından Fırat'ın doğusundaki evlerinden ve topraklarından sürülmüştür. Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Ligi Genel Sekreteri'nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye'de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve "Arap vatanını" parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir." ifadelerini kullandı.

"Arap dünyasına ihanet ediyor"

Operasyonun, BM Şartı'nın 51. maddesi çerçevesinde Türkiye'nin meşru müdafaa hakkı bağlamında yürütüldüğünü kaydeden Aksoy, "Başta Kudüs olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında yüzbinlerce insanı etkileyen gayri meşru uygulamalar ve mezalim karşısında sesi çıkmayan Arap Ligi Genel Sekreteri’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne kasteden bir terör örgütü yerine ülkemizi işgalci olarak suçlaması, bu örgütün suçlarına ortak olmak ve Arap dünyasına ihanet etmektir." dedi.

Ahmed Ebu Gayt ne demişti?

Arap Birliği toplantısında açıklamalar yapan Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "İşgal ve Suriye'nin egemenliğinin ihalidir. Türkiye derhal Suriye’den çekilmeli. Türkiye’nin Suriye’ye yönelik saldırısına yanıt olarak bazı adımlar atılacak" demişti.

Yorumlar (0)