Türkiye'den Akdeniz'de yeni 'Denizcilik uyarı notu'

Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasına karşın Akdeniz açıklarında Türkiye tarafından yeni bir denizcilik uyarı notu (Navteks) ilan edildi.

GÜNDEM 08.08.2020, 19:24
Türkiye'den Akdeniz'de yeni 'Denizcilik uyarı notu'

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar tarafından yeni haftada Akdeniz'de atış eğitimleri yapılacak. Akdeniz'de Türk gemilerinin sondaj çalışmaları sürüyor.

10-11 Ağustos'ta atış eğitimleri yapılacak

Türkiye'nin Yunanistan ve Mısır'ın arasındaki sözde anlaşmanın anlamı olmayacağına dair açıklamasının ardından başlayan sondaj çalışmalarının ardından Türkiye, Akdeniz açıklarında bir Navteks (Denizcilik uyarı notu) ilan etti. 10-11 Ağustos'ta Akdeniz açıklarında atış eğitimleri gerçekleştirileceği uyarı notunda yer aldı.

Barbaros ve Yavuz görevde

Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı unsurların Akdeniz ve Ege'deki faaliyetleri ise sürüyor. Bu dahilde helikopter, uçak, denizaltı ve gemi keşif ve gözetleme uçuşları sürüoyr.

Akdeniz'de ise bir korvet Barbaros Hayreddin Paşa Araştırma Gemisi'ne bir fırkateyn ise Yavuz Sondaj Gemisi'ne refakat ediyor.

Türkiye'nen deniz yetki alanlarındaki menfaatlerini ve hakkını korumayı amaçlayan Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda gözetleme ve keşif faaliyetini de iki denizaltı icra ediyor.

Yorumlar (0)