Türkiye'den ABD'ye sert kınama

Dışişleri Bakanlığı, "Barış Pınarı Harekâtımız gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının bugün ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

GÜNDEM 30.10.2019, 06:41 30.10.2019, 07:05
Türkiye'den ABD'ye sert kınama

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi'nde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin yasa tasarısının kabul edilmesini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığının, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının bugün ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz." denildi.

Türkiye'de üst düzey yetkilileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef alan tasarının, NATO çatısı altında sürdürülen müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığına vurgu yapılan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, 17 Ekim'de Suriye konusunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile varılan mutabakata da aykırı olduğu bildirildi.

Amerika'nın tek taraflı tehditlerle bir yere varamayacağının altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde müttefik bir ülke ile terör örgütü arasındaki farkı dahi gözardı eden söylem ve eylemleriyle, terörist bir şahsı meşrulaştırma gafletinde bulunan ABD (Amerika Birleşik Devletleri) yetkililerinin, tek taraflı yaptırım tehditleriyle bir yere varamayacaklarını görmeleri gerekmektedir. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'ni, ilişkilerimizin özüyle ilgili olmayan meseleleri iç siyaset malzemesi yapmaya son vermeye, müttefiklik ve ortaklık ilişkilerimize yakışır şekilde hareket etmeye ve ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Yönetimini de ilişkilerimize daha fazla zarar verebilecek adımların önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz."

Yorumlar (0)