Türkiye'den ABD'ye: Sakın salıverme!

Türkiye Dışişleri Bakanlığından, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın katili olan Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın salıverilmemesi çağrısında bulundu.

GÜNDEM 28.01.2020, 14:54
Türkiye'den ABD'ye: Sakın salıverme!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) makamlarına, Başkonsolos Kemal Arıkan’ın katili Hampig Sasunyan’ın salıverilmemesi çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ermeni teröristler tarafından 28 Ocak 1982 tarihinde Ameriak Birleşik Devletleri'nde şehit edilen Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ın saygı ve rahmetle anıldığı bildirildi.

Twitter hesabındaki açıklamada "Amerikan ilgili makamlarına Başkonsolosumuz Kemal Arıkan’ın katili Sasunyan’ın salıverilmemesi için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, bu katilin salıverilmesinin, dünyanın her yerindeki aşırılık yanlılarına hizmet edeceğinin altı çizildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın katili olan Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın tahliyesi durumunda görevi başındaki diplomatlara karşı nefret suçlarının ve terörist saldırıların affedilebileceği mesajı verileceğine vurgu yapılarak, "Son derece tehlikeli bir emsal teşkil edecek olan böyle bir gelişmeye karşı uluslararası toplumu dayanışmaya davet ediyoruz." denildi.

Türkiye'nin tüm girişimlerine rağmen Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın katili olan Ermeni terörist Hampig Sasunyan için 27 Ocak'ta Kaliforniya'da gerçekleştirilen duruşmada şartlı tahliye kararı verilmişti. Kararın, Kaliforniya Valisinin onayına tabi ve temyize açık olduğu ifade edilmişti.

Yorumlar (0)