Türkiye'den ABD'ye "Mazlum Kobani" mesajı!

İdlib'de gerçekleştirilen ve DEAŞ teröristbaşı Ebu Bekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğünün iddia edildiği operasyon üzerinden Mazlum Kobani legalleştirilmek isteniyor. Türkiye'nin peşine düştüğü SDG teröristbaşı Mazlum Kobani'nin "operasyonu birlikte yaptık" çıkışına Türkiye'den tepki var: "Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur. Mazlum Kobani kırmızı bültenle aranıyor. Birileri algı operasyonu yapıyor."

GÜNDEM 27.10.2019, 13:45 27.10.2019, 13:52
Türkiye'den ABD'ye "Mazlum Kobani" mesajı!

Amerika'nın, İdlib'de 4 saat süren hava destekli operasyon ile DEAŞ elebaşı Ebu Bekir el-Bağdadi'yi öldürdüğü iddia edilmişti. İddia ilk olarak Amerikan Newsweek dergisinden gelmişti. Amerika Başkanı Donald Trump'ın "Az önce çok büyük bir şey oldu" şeklindeki Twitter paylaşımı ise kamuoyunda heyecana sebep olmuştu.

Amerika, Türkiye'nin peşinde olduğu ve kırmızı bültenle aranan -sözde SDG komutanı- teröristbaşı Mazlum Kobani'yi masumlaştırma operasyonuna başlayınca cevap Millî Savunma Bakanlığından gelmişti. MSB'den yapılan açıklamada, "ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." ifadeleri kullanılarak Amerika'nın Türkiye'den destek aldığı vurgusunu yaptı.

SDG'li teröristbaşı Mazlum Kobani ise, ABD'nin Bağdadi'nin öldürüldüğünü iddia ettiği operasyonu birlikte yaptıklarını ileri sürerek ABD'nin kendisi üzerinden yaptığı legalleştirme çabalarına destek verdi. Teröristbaşı Mazlum Kobani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Amerika Birleşik Devletleri ile ortak bir istihbarat çalışmasından sonra başarılı ve tarihî operasyon" ifadesini kullandı.

Mahir Ünal'dan tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında, Amerika'nın YPG'li terörist elebaşı Mazlum Kobani ile görüşmesine tepki göstererek "Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur" diye konuştu.

Mahir Ünal, ABD Başkanı Donald Trump'ın ''Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum'' açıklamasını yaptığı terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından Suriye uyruklu "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin hakkında sert ifadeler kullandı.

Ünal şöyle konuştu:
''Bağdadi ile Mazlum Kobani arasındaki fark nedir? İkisi de terör unsuru ikisi de iki farklı terörist yapının en tepesindeki isimler olarak görünüyor. Burada açık bir iki yüzlülük olduğu kesin. Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur. Gözde kaçırılan bir şey var. Mazlum Kobani denilen kişi kırmızı bültenle aranıyor. Biz dünyada şuan en şiddetli mücadeleyi eden ülkeyiz. Buna rağmen birileri algı operasyonu yapıyorlar.''

Yorumlar (0)