Türkiye'den ABD'ye: Daha iyi düzeltin!

Türk Dışişleri, ABD Ankara Büyükelçiğinin "tweet beğenisi" ile ilgili yapılan düzeltmenin daha net ortaya konmasını istedi.

GÜNDEM 06.10.2019, 14:31 06.10.2019, 15:55
Türkiye'den ABD'ye: Daha iyi düzeltin!

ABD Ankara Büyükelçiliğinin, firari FETÖ'cü Ergun Babahan'ın "Devlet Bahçelisiz bir siyaset dönemi" vurgusu yaptığı tweeti beğenmesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tepki geldi. ABD Ankara Büyükelçilik Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrılmasıyla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier'ın tweet beğenisinin yanlışlıkla olduğunu söylediğini ve özür dilediklerini, Türkiye'nin ise "daha net düzeltin" dediğini açıkladı.

ABD Büyükelçiliğinin sosyal medya paylaşımı ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bakan Yardımcımız, ABD Maslahatgüzarı ile bakanlıkta görüştü, yanlışlıkla olduğunu ve daha sonra düzelttiklerini söylediler. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdikten sonra daha net bir şekilde düzeltmeleri gerektiğini söyledik." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) firarisi Ergun Babahan'ın MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesiyle ilgili Amerikan Büyükelçiliğinden daha net açıklama talebinde bulunulduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin Kızılcahamam'daki 29'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Babahan'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesiyle ilgili soru üzerine Mevlüt Çavuşoğlu, şu yorumu yaptı:

"Hem gerekli tepkiyi gösterdiler hem de daha net açıklama talebinde bulunduk. Bakan Yardımcımız, ABD Maslahatgüzarı ile bakanlıkta görüştü. Yanlışlıkla olduğunu ve daha sonra düzelttiklerini söylediler. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdikten sonra daha net bir şekilde düzeltmeleri gerektiğini söyledik."

Yorumlar (0)