Türkiye'den AB'ye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, AP (Avrupa Parlamentosu) binasında terör örgütü PKK'nın Türkiye karşıtı etkinlik yapmasını kınadı.

GÜNDEM 08.03.2023, 22:53 09.03.2023, 18:02
Türkiye'den AB'ye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, AP binasında terör örgütü PKK/YPG elebaşları ve destekçileri tarafından Türkiye karşıtı bir etkinlik yapılmasını şiddetle kınadı.



"Türkiye'nin yanında durun"

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, AB'nin (Avrupa Birliği) terör örgütleri listesinde bulunan ve ülkemizin bütünlüğünü hedef alan PKK terör örgütünün propagandasına hizmet eden bu tarz faaliyete olanak sağlanmasının asla kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Bahse konu açıklamada, "Bu durum, Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadeledeki samimiyetsizliğini ve ikiyüzlü tutumunu bir defa daha gözler önüne sermektedir. Türkiye'nin adını da zikrederek meşruiyet kazandırılmaya çalışılan bu faaliyete müsaade edilmesi, Avrupa Birliği'nin uluslararası yükümlülükleriyle çelişmektedir." denildi.

Ülkemizin ayrım gözetmeden bütün terör örgütleriyle mücadelesini büyük bir kararlılıkla devam ettireceğine işaret edilen açıklamada, Avrupa Birliği kurumları ve mensup ülkelerden, uluslararası güvenlik üzerinde tehdit oluşturan terörizmle mücadelede ülkemizin yanında durmasının beklendiği belirtildi. 

Yorumlar (0)