"Türkiye'deki terörist sayısı 240'a düştü"

Muş'ta çeşitli hususların ele alındığı güvenlik toplantısına iştirak eden Bakan Soylu, askerlerle ve yurttaşlarla sohbet etti. Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 240'a kadar düştüğünü ifade etti.

GÜNDEM 24.06.2021, 23:47 25.06.2021, 09:35
"Türkiye'deki terörist sayısı 240'a düştü"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş'ta terör, asayiş ve uyuşturucuyla mücadele hususlarının ele alındığı güvenlik toplantısına iştirak etti.

Bakan Soylu'ya, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin eşlik etti.

Soylu, Muş’ta terör örgütü mensubu kalmadığını, Türkiye sınırları içindeki terörist sayısının ise 240'a düştüğünü dile getirdi.

"Güçleri yetmeyecek"

Kardeşlik, birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağına işaret eden Soylu, "Ne kardeşliğimize ne birliğimize ne de beraberliğimize engel olamayacaklar." dedi.

Güneydoğu ve Doğu'da her tarafında huzur olduğunu dile getiren Soylu, "Allah'a yemin olsun ki ülkemiz bir büyüyecekse Doğu ve Güneydoğu da büyüyecek. Çünkü bu sizin hakkınızdır, senelerdir çok sıkıntı çektiniz, senelerce çok bedel ödediniz. Yalnızca Hasköy’de değil Doğu ve Güneydoğu'nun her yanında evlatlarımız mühendis ve doktor olacak." sözlerini sarf etti. 

"Terörist sayısı 240"

Şenyayla'da gerçekleştirilen güvenlik toplantısının yaklaşık 4 saat sürdüğünü belirten Bakan Soylu, Muş’ta terörist kalmadığını, ülke sınırları içinde terörist sayısının ise 240'a düştüğünü kaydetti.

Soylu, "Mağaradan çıkamıyorlar, telsizle konuşmaya korkuyorlar. Evlatlarımız sizin çektiklerini çekmeyecek. Bölge turizm merkezi olacak. Hep beraber bunu göreceğiz." dedi. 

Bakan Soylu, Hasköy’deki konuşmasından ardından başkent Ankara’ya gitmek üzere Muş Havaalanı'na hareket etti.

Yorumlar (0)