Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı açıklandı!

Göç ve Uyum Alt Komisyonu: Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor. Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk bulunuyor.

GÜNDEM 26.06.2019, 16:57 11.07.2019, 15:59
Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı açıklandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonunun başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu, "Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşamaktadır. Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk bulunmaktadır." açıklaması yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu, komisyonun başkanı olan AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu başkanlığında toplandı. Komisyonda konuşan Ata Uslu, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili toplumdaki genel tartışmalara değindi. AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu, Türkiye'de bulunan Suriyelilere maaş verildiği gibi iddialarla yabancı düşmanlığının körüklenmeye çalışıldığını, Türkiye'de bulunan Suriyelilere maaş verilmediğine dair defalarca açıklama yapıldığını belirterek, "Yaşamlarını sürdürmeleri için yardım yapılıyor. Sığınmacıların ve Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir şehir efsanesinden ibaret ve gerçekleri hiçbir şekilde yansıtmıyor. İşlenen tüm suçların yüzde 3'ünün Suriyeliler tarafından işlendiğini gördük. Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşamaktadır. Geçici koruma statüsündeki misafirlerimize insani ve adalet duygusu temelinde yaklaşmaktayız. Göç olayı, isteğe bağlı bir durum değildir. Savaştan kaçan sığınmacılar büyük bir travma yaşamaktadır. Türkiye'de bir milyonun üzerinde Suriyeli çocuk bulunmaktadır." diye konuştu.

Keçe: 201 yabancı uyruklu çocuğa bakılıyor

Türkiye genelinde bin 192 çocuk evi kurduklarını söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Hakan Keçe ise şunları söyledi:

"Çocuk evlerinde 5 bin 495 personel görev yapmaktadır. 62 ilde 111 Çocuk Evleri Sitesi kurduk. Bu sitelerde 6 bin 772 personel görev yapmaktadır. 35 ilde 64 Çocuk Destek Merkezi kurduk. Çocuk Destek merkezlerinde 2 bin 465 personel görev yapıyor. Aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu 469 yabancı uyruklu çocuk bu kurumlarımızdan hizmet almaktadır. Koruyucu aile kapsamında 201 yabancı uyruklu çocuğa vicdan sahipleri tarafından bakılmaktadır. Çocuklardan 97'si Suriye uyrukludur."

Yorumlar (0)