Türkiye'de yaşayan Ukraynalılar, konsolosluğa koştu!

Rusya’nın sabah saatlerinde Ukrayna’ya karşı başlatmış olduğu saldırılardan sonra İstanbul’da ikamet eden bazı Ukraynalılar, yakınlarından ve akrabalarından bilgi almak adına hemen Bakırköy’deki Ukrayna Konsolosluğu’nda soluğu aldı. 

GÜNDEM 24.02.2022, 14:08 24.02.2022, 14:13
Türkiye'de yaşayan Ukraynalılar, konsolosluğa koştu!

Rusya, bugün sabah saatlerinde Ukrayna’ya yönelik bir saldırı başlattı. Yaşanan durumdan sonra İstanbul’daki Ukraynalı vatandaşlar, Bakırköy Florya’daki Ukrayna Konsolosluğu’nun önünde soluğu aldı. 

“Ülkedeki herkes korkuyor"

Konsolosluğun önüne gelen Ukraynalılar, Ukrayna’daki durumla ilgili bilgi alıp, oradaki yakınlarını Türkiye’ye getirebilmek için çözüm yolu arıyor. 

Eşiyle beraber konsolosluğa gelen Elana İleri, dostlarının ve ailesinin Kharkiv’de olduğunu ve şu an çok ciddi bir korku yaşadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlarım, dostlarım orada Kharkiv’de yaşıyor. Oradaki herkes korkuyor, ne olacağını kimse bilmiyor. Savaş başladı. Bazı insanlar şu an bodrumda, çünkü Kharkiv’e çok yoğun bir saldırı var. Annemi Türkiye’ye getirmek istiyorum fakat gelemiyor. Evini bırakmak istemiyor. Çünkü orada çok fazla hırsızlık yaşanıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)