Türkiye'de o terörist için nota hazırlığı!

"Mazlum Kobani" kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi’nin ABD’ye gitmesi halinde Türkiye Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bir nota verilecek.

GÜNDEM 25.10.2019, 12:19 25.10.2019, 12:37
Türkiye'de o terörist için nota hazırlığı!

ABD’nin "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi’ye vize verebileceği ileri sürülmüştü. Bazı Senatörler ABD Dışişleri Bakanlığına mesaj göndererek terörist Kobani'nin ABD'ye gelmesi halinde vize kolaylığı sağlanmasını talep etti.

Terörist Kobani'ye vize verilmesi ve ABD’ye gitmesi halinde Türkiye  Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bir nota verilecek.

ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması kapsamında terörist ABD'den istenebilecek. Bu işlemin en somut nedeni olarak terörist Kobani'nin İnterpol tarafından aranması gösteriliyır. Ankara Sulh 5. Mahkemesinin kararı da bulunuyor..

Kırmızı kategoride aranıyor

"Mazlum Kobani" kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi, en çok aranan teröristler listesinde 4 milyon lira ödülle kırmızı kategoride aranıyor.

İlk olarak Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile bir nota verilecek. Kobani'nin ABD topraklarına ayak basması halinde geçici olarak tutuklanması talep edilecek.

Hem suçluların iadesi anlaşması hem Interpol tarafından kırmızı bülten aynı zamanda devreye girecek ve Kobani'nin hemen tutuklanması istenecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TRT’de katıldığı canlı yayında, "ABD’nin bu adamı bize iade etmesi lazım." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)