Türkiye'de korona göçü: 2 milyon kişi şehir değiştirdi!

Türkiye'de normalleşme süreci kapsamında seyahat yasağının kaldırılmasının ardından 2 milyon kişi, şehirler arası yolculuk gerçekleştirdi.

GÜNDEM 03.06.2020, 10:10
Türkiye'de korona göçü: 2 milyon kişi şehir değiştirdi!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine geçti. Söz konusu süreç kapsamında seyahat kısıtlamaları da kaldırıldı. 

Kısıtlamaların ortadan kaldırılmasıyla birlikte başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden, Anadolu'ya ve tatil yerlerine seyahat edilmeye başlandı. 

Sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 18 yaş altı vatandaşların ebeveynleriyle seyahat etmesine izin verilmesi ve okulların tatil edilmesiyle birlikte 2 milyon kişi, şehirler arası yolculuk gerçekleştirdi. 

Seyahat İzin Belgesi alarak şehir değiştirmelerine müsaade edilen 65 yaş üstü 910 bin kişi, refakatçileriyle beraber başka şehirlere yolculuk yaptı. 

İstanbul'dan Doğu Karadeniz'e...

En fazla Akdeniz ve Ege bölgelerinde bulunan şehirlere seyahat edildi. Öte yandan, Karadeniz'de bulunan şehirlere de yoğun bir şekilde geçiş yapıldı. Özellikle İstanbul’dan, Doğu Karadeniz'de bulunan şehirlere çok fazla kişinin seyahat ettiği görüldü.

Yorumlar (0)