Türkiye darbeyi şiddetle kınadı!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'daki darbeyi derin endişeyle karşıladığını ve şiddetle kınadıklarını belirterek, Türkiye'nin darbenin ve askeri müdahalenin her türlüsüne karşı olduğunun altını çizdi.

GÜNDEM 01.02.2021, 10:27 01.02.2021, 16:30
Türkiye darbeyi şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında Myanmar'da gözaltına alındığı duyurulan tüm seçilmiş liderler ile sivillerin derhal salıverilmesinin beklendiğini bildirdi.

Myanmar'da halkın hür iradesiyle oluşan yeni parlamentonun olabildiğince kısa sürede toplanması, seçilmiş liderler ile demokratik kurumların önüne konulan engellerin hızla kaldırılması çağrısını yapan Dışişleri Bakanlığı, "Bugün Myanmar ordusunun ülke yönetimine el koymasını derin kaygıyla izliyor ve şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin darbenin ve askerî müdahalenin her türlüsüne karşı olduğunu vurguluyoruz. Gözaltı uygulandığı duyurulan tüm seçilmiş liderlerin, siyasi kişilerin ve sivillerin ivedilikle salıverilmelerini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, "vahim gelişme" olarak nitelendirdiği darbenin, Myanmar'da zaten ağır şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Arakanlı (Rohinga) Müslümanların durumunu çok daha kötüleştirmemesi temennisinde bulundu.

Myanmar'daki darbeye tepki gösteren ülkeler

Myanmar yönetimine ordu tarafından 1 yıllığına el konulmasına ilk tepki veren birlik ve ülkeler BM, AB, ABD, Avustralya, Japonya, Endonezya, Yeni Zelanda, Hindistan ve Singapur olmuştu.

İngiltere, Malezya, Almanya, Çin, İtalya ve Pakistan'dan da darbeye tepki geldi.

Yorumlar (0)