Türkiye Büyükelçisi Kavala kararı nedeniyle Alman Dışişleri'ne çağrıldı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Osman Kavala kararı sebebiyle bakanlığa çağrıldı.

GÜNDEM 29.04.2022, 16:28
Türkiye Büyükelçisi Kavala kararı nedeniyle Alman Dışişleri'ne çağrıldı

Gezi Parkı olaylarına ilişkin görülmeye devam eden davalarda hakim karşısına çıkan sanıkların cezaları da belli oldu. Yaklaşık 4,5 yıldır cezaevinde bulunan Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu kararın ardından Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Avrupa ülkeleri Osman Kavala’nın serbest bırakılması adına çağrıda bulundular.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nden açıklama geldi

Almanya’dan da benzer bir adım geldi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Osman Kavala kararı sebebiyle bakanlığa çağrıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Türkiye büyükelçisinin bakanlığa çağrılarak hükümetin tutumunu bir kez daha ortaya koyduklarını ifade etti. Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin Avrupa Birliği üye adayı ve Avrupa Konseyi üyesi olarak taahhütte bulunduğu uluslararası yükümlülüklere ve standartlara uymadığını öne sürdü.

“Herkes Türk yargısına saygı duymalı”

Eleştiriler hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise herkesin Türk yargısına güvenmesi gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yapacağı bir şey olmadığını çünkü Osman Kavala’nın Türkiye’de hüküm giydiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)