Türkiye, Arnavutluk’ta 48 günde hastane inşa etti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk yetkililerine verdiği “hastane” sözü tutuldu. 48 günde inşa edilen 13 bin metrekarelik hastanenin maliyeti 70 milyon Euro tuttu. 

GÜNDEM 08.04.2021, 10:07 08.04.2021, 17:21
Türkiye, Arnavutluk’ta 48 günde hastane inşa etti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Ocak 2021 tarihinde Arnavutluk yetkilileri ile bir araya geldiğinde, ülkenin Fier kentine hastane inşa ettirmek adına söz vermişti. Ülkemizin imzasıyla başlayan inşaat, 48 günde sona erdi.

Toplamda 70 bin metrekarelik alana konumlandırılan projede 13 bin metrekarelik hastane binası yer alıyor. Bina çevresinde geniş otoparklar ve bahçe alanı yer alıyor.

Projenin 3 ayda tamamlanabileceğini belirten Türk yetkililer, yalnızca peyzaj düzenlemelerinin kaldığını ve sonrasında hastanenin kullanıma açılabileceğini belirtiyor.



70 milyon Euro’luk yönetim

Hastanenin kurulduğu 70 bin metrekarelik alanda yapılan her işlemin maliyeti toplamda 70 milyon Euro tuttu.



Depreme dayanıklı malzemeler ile çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilen 2 katlı hastanenin A, B ve C blokları bulunuyor. B blokta cerrahi bölümler ve laboratuvarlar bulunurken A ve C bölümlerinde ise acil servis ve diğer bölümler bulunuyor.

Hastane, şu anda ajanslara bildirilmeyen bir süre boyunca Türk yetkililer tarafından yönetilecek. Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen personeller, kısa süre içerisinde Arnavutluk’a doğru yola çıkacak ve bir süre yeni hastanede görev yapacaklar.



“Dünyaya örnek olduk”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti grup toplantısında yaptığı konuşmada bu hastaneye değinerek dünyaya örnek olduklarını, Arnavutluk’un kendilerine ulaştığını ve Türkiye’nin de yardımda bulunduğunu ifade ederek “Biz yalnız kendimize değil dünyaya yeten bir ülkeyiz.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)