Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açıldı

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaneyi 3 aydan kısa bir zaman zarfından tamamladıklarını belirtti.

GÜNDEM 21.04.2021, 18:26 22.04.2021, 12:41
Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nin açılış merasimine iştirak etti.

Erdoğan, Arnavutluk başta olmak kaydıyla, tüm Balkanlar'ın huzur, barış, kalkınma ve istikrarı için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

68 günde tamamlandı

Arnavutluk'un sağlık sisteminin geliştirilmesi çerçevesinde bu ülkeye 3 aydan kısa süre bir süre zarfında hastane inşa ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu hastanenin en yenilikçi cihazlarla donatıldığını vurgulayarak, "Bugün Arnavutluk'un sağlık sistemine önemli bir katkı sunacak olan Fier Dostluk Hastanemizin açılış törenini her birlikte gerçekleştiriyoruz. Arnavutluk'ta 150 yataklı büyük bir hastanenin 3 ay gibi kısa bir sürede inşa edilmesi konusundaki kararımızı ilk gün açıklamıştık." sözlerini sarf etti.

İki ülke ortak işletecek

68 günde tamamlanarak hizmete sunulan hastanede 6 ameliyathaneye ek olarak, 130 servis yatağı, 20 yoğun bakım, mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuvarı, tomografi, MR, kolonoskopi, mobil röntgen cihazı, endoskopi, anjiyografi ve laparoskopi gibi en modern cihazlar yer alıyor. 

Hastane tam anlamıyla hizmet sunmaya başladığında, 56’sı Türk 331'ü Arnavut olmak kaydıyla, toplamda 387 sağlık çalışanının görev yapması öngörülüyor. 3 sene boyunca iki ülke tarafından ortak olarak işletilecek hastanenin işletim süresi ülkelerin karşılıklı rızası ile her sene uzatılabilecek.



Yorumlar (0)