Türkiye, Afganistan'daki terör saldırısını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da bir okul önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısını sert bir şekilde kınadı.

GÜNDEM 09.05.2021, 01:09 09.05.2021, 15:13
Türkiye, Afganistan'daki terör saldırısını kınadı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, ülkenin başkenti Kabil'in Daşt-i Barçi adlı bölgesinde, bugün bir okulun önünde iftar vaktinde bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen terör eyleminde, aralarında talebelerin de yer aldığı en az 30 sivilin yaşamını yitirdiğinin ve 50'nin üzerinde kişinin ise yaralandığının büyük bir üzüntü ile öğrenildiği kaydedildi. 

"Mübarek gecede saldırıyı kınıyoruz"

Söz konusu açıklamada, "Mübarek Kadir Gecesi’nde bu insanlığa sığmayan terör saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyor ve adalet önünde hesap vermelerini diliyoruz." sözleri sarf edildi.

Bu menfur saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet ve yaralananlara şifa temenni edilen açıklamada, kardeş ve dost Afgan halkına ve hükümetine ülkemizin içten taziyeleri iletildi.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Kabil'in Daşt-i Barçi bölgesinde bulunan Seyid-ü Şüheda Okulu önünde bombalı araçla saldırı gerçekleştiğini, 30 sivilin yaşamını yitirdiğini, 52 kişinin ise yaralandığını ve can kaybı sayısının yükselmesinden endişe duyduklarını belirtmişti.

Saldırıyı an itibarıyla üstlenen bir örgüt olmadı.

Taliban ise saldırıyla hiçbir ilişkilerinin olmadığını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını duyurdu.

Yorumlar (0)