Türkiye, ABD'ye de yardım elini uzattı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hazırlanan tıbbi yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait A400M tipi uçak ile ABD'ye ulaştırılacak. Söz konusu yardımları taşıyan askeî kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.

GÜNDEM 28.04.2020, 09:14 28.04.2020, 11:43
Türkiye, ABD'ye de yardım elini uzattı! 

Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan ABD'ye yardım elini uzattı.

Türkiye'nin tıbbi yardımlarını taşıyan askerî kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "ABD’ye ulaştırılacak olan sağlık malzemelerinin TSK’ya ait uçağımıza yükleme işlemleri tamamlandı. Uçağımız #COVID19 ile mücadelede kullanılacak sağlık malzemeleriyle birlikte Ankara Etimesgut’tan havalandı." denildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugüne kadar 55 farklı ülkeye yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele amaçlı malzeme desteği sağladığını söyledi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesinde ilerleme kaydeden Türkiye, diğer ülkelere de yardım elini uzatmayı sürdürüyor. Türkiye, son olarak ABD'nin yardım talebini kabul etti. 

Erdoğan'ın talimatı üzerine yüz koruyucu,  maske, göz koruyucu, siperlik, tulum, N95 maske ve dezenfektandan meydana gelen tıbbi yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait A400M tipi uçak ile ABD’ye ulaştırılacak.

MSB'den açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan ve Covid-19 ile mücadelede kullanılacak olan tıbbi yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait A400M tipi uçak ile ABD’ye ulaştırılacak."

"Millî Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ABD’ye ulaştırılacak olan sağlık malzemeleri; maske, yüz koruyucu siperlik, N95 maske ve tulumdan oluşuyor."


 

Yorumlar (0)