Türkiye, 9 ülke ile "Bataklığa" daldı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 9 ülke ile beraber "Bataklık Operasyonu" düzenlediğini duyurdu. 

GÜNDEM 30.06.2020, 09:10 30.06.2020, 17:24
Türkiye, 9 ülke ile "Bataklığa" daldı! 

Ülkemiz, 9 ülke ile beraber uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. "Bataklık Operasyonu" adı verilen bu operasyon, Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonu olarak nitelendirildi.

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu, operasyon kapsamında Türkiye'de 94 kişinin gözaltına alınmasına karar verildiğini ifade etti.

Soylu, şimdiye kadar 67 kişinin gözaltına alındığını ve 70 milyon TL'nin ele geçirildiğini söyledi. 

"Suç gelirleriyle mücadele ediyoruz"

Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı operasyonunun başlatıldığını kaydeden Soylu, yaklaşık bir senedir takibi yapılan operasyonun düzenlendiğini ve bu operasyona "Bataklık" isminin verildiğini belirtti.

Soylu, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirlerine karşı savaşıldığına dikkat çekerek, bu konuda bazen zorluk çektiklerini kaydetti. 

"67 kişi gözaltında"

Söz konusu operasyonun 9 ülke ile birlikte düzenlendiğini aktaran Soylu, bu ülkelerin arasında Belçika, İtalya, Ekvador, Hollanda, İspanya, Şili ve Brezilya'nın bulunduğunu ifade etti. 

Soylu, Türkiye'de operasyonun 11 şehirde gerçekleştirildiğini, 94 kişinin gözaltına alınmasına yönelik karar verildiğini, 67 kişinin gözaltına alındığını ve 70 milyon TL'nin ele geçirildiğini belirtti. 

"Biri hakkında kırmızı bülten var"

Söz konusu operasyonda silahlı suç örgütünün ortaya çıkarıldığına dikkat çeken Soylu, bu örgütün yöneticilerinden birinin kırmızı bültenle arandığını kaydetti.

Soylu, 500 milyondan fazla suç gelirine ulaşılacağını aktardı. 

"Tarihin en önemli operasyonu"

Neredeyse iki ay önce söz konusu operasyonla bağlantılı olarak bir kişinin daha yakalandığını ifade eden Soylu, halka fazla duyurulmadan operasyonun sürdürüldüğünü belirtti.

Soylu, bu operasyonu Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonu olarak nitelendirirken, bugün itibarıyla daha kuvvetli operasyonların gerçekleştirilebileceğini de ekledi.

Yorumlar (0)