Türk-Yunan heyetleri NATO'da görüşecek

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türk askerî heyeti ile Yunan askerî heyeti arasında NATO'ta yapılan teknik görüşmelerin gelecek hafta itibarıyla tekrar başlaması öngörülüyor.

GÜNDEM 15.01.2021, 12:30 16.01.2021, 10:03
Türk-Yunan heyetleri NATO'da görüşecek

Yunanistan askerî heyetiyle NATO Karargahı'nda Türkiye adına teknik görüşmeleri yürüten askerî heyetin gelecek hafta tekrar masaya oturup muhatabıyla görüşmesinin beklendiği bildirildi.

"Ayrıştırma usullerinin" masaya yatırıldığı Türkiye askerî heyeti ile Yunanistan askerî heyeti arasındaki teknik toplantılar, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz ve Ege'deki kışkırtmaları sebebiyle durdurulmuştu.

Toplantıların ilk başlamasına ilişkin karar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği görüşme sonrasında çıkmış ve uygulamaya konulmuştu.

NATO Karargahı'nda gerçekleştirilen toplantıların neticesinde 2 Ekim 2020 tarihinde "genel ilkeler" üzerinde ortak anlayışa ulaşıldığı duyurulmuştu.

Güvenlik kaynaklarından sağlanan bilgilere göre, Yunanistan'ın geri çekilmesi sebebiyle gerçekleştirilemeyen görüşmelerin, gelecek hafta tekrar başlaması bekleniyor.

Türk ve Yunan askerî heyetleri arasında, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz meselesinde ayrıştırma usulleri ele alınıyor.

Yorumlar (0)