Türk Yıldızları’nın gösteri uçağı düştü: Şehidimiz var

Ajanslara gelen son dakika haberine göre Konya Karatay’da eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları uçağı düştü. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.  

GÜNDEM 07.04.2021, 15:12 08.04.2021, 11:07
Türk Yıldızları’nın gösteri uçağı düştü: Şehidimiz var

Konya Karatay’da gösterileri için eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları’na ait uçak düştü. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçağın 1xNF-5 kodlu olduğu ve 14.15’te düştüğü belirtildi.


Karatay ilçesinde uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Bölgeden üzücü haber ise ne yazık ki gecikmedi.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yaptı



Konya Büyükşehir Belediye Başkan Uğur İbrahim Altay, resmi sosyal medya hesabı üzerinden kaza ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konya’daki Anadolu Kartalları Tatbikatı bünyesinde uçuş yapan Türk Yıldızları ekibinden bir uçağın düştüğünü, olay yerine çok sayıda ekibin yönlendirildiğini belirten Altay, “duamız, can kaybının olmaması” şeklinde sözlerini noktalandırdı. 



Milli Savunma Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanının açıklamalarından sonra bir haber ajansına gelen son dakika haberine göre ise düşen uçağın pilotu Burak Genççelebi, şehit oldu. 



Türk Yıldızları'nın ikinci şehidi

Konya Karatay kazasında şehit olan Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi, Türk Yıldızları'nın ikinci şehidi olarak kayda geçti. Türk Yıldızları ilk şehidini, 13 Mart 2012 tarihinde meydana gelen kazada vermişti. O dönemdeki kazada genç Pilot Yüzbaşı Ümit Özer yaşamını yitirmişti. 

8 pilot, 1 halkla ilişkiler ve basın subayı, 7 filo astsubayı ve 38 bakım personelinden oluşan ekipten bir kişi daha eksildi.



Taziye mesajları geliyor

Devletin üst kademelerinden Pilot Burak Genççelebi için taziye mesajları geliyor. Sosyal medya üzerinden ve internet sitelerinden yayınlanan mesajlar şu şekilde:







Yorumlar (0)