Türk vatandaşlarının da olduğu 160 sivil, Kabil’den İstanbul’a getirildi

GÜNDEM 21.08.2021, 09:11 22.08.2021, 09:08
Türk vatandaşlarının da olduğu 160 sivil, Kabil’den İstanbul’a getirildi

Türk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 160 sivil, Kabil Hamid Karzai Havalimanı'ndan İstanbul'a getirildi. 

Afganistan'daki yönetimin, Taliban tarafından ele geçirilmesiyle beraber pek çok ülke, Afganistan’daki vatandaşlarını tahliye etme çalışmalarına başladı.

160 sivil İstanbul’a getirildi

Türk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu ve Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki güvenli alanda bekleyen 160 sivil, TSK’nın C-130 Herkültipi nakliye uçağına aktarıldı.

Yolcular arasında, mahsur kaldıkları şehir merkezinden, Türk güvenlik güçleri tarafından kurtarılan 5 sağlık çalışanı da bulunuyordu. 

“Türkiye elinden geleni yaptı”

Yaşadıkları heyecanı anlatan ve tahliye uçağına binen Türk vatandaşlarından Kadri Güven, Türkiye'ye döneceği için çok mutlu olduğunu ifade ederken, "Mutluyuz. Türkiye, burada bulunan insanlar için elinden gelen her şeyi yaptı. Umarım en kısa sürede her şey onlar için yoluna girer." ifadelerini kullandı.

Nakliye uçağındaki diğer yolcular, Türkiye'ye dönmeleri için böyle zor bir dönemde kendilerine yardım eden yetkililere teşekkürlerini iletti.

160 yolcu, Türk Hava Kuvvetleri'nin A400M tipi askeri nakliye uçağına alınarak Kabil Hamid Karzai Havalimanı'ndan Pakistan'daki İslamabad Uluslararası Havalimanı'na götürüldü. İslamabad Havalimanı’nda THY uçağına transfer edilen yolcular, 6 saatlik TK-6885 sefer sayılı tahliye uçuşundan sonra sabah saat 06.15'te İstanbul'a getirildi.

10 gün boyunca karantinada kalacaklar

Terminale gelen yolcular, ikametgah bilgilerinin yer aldığı ONAM formunu doldurarak Kovid-19 testi yaptırdı. Pasaport işlemlerini bitiren Türk yolcuların, yetkililere bildirdikleri ikamet adreslerinde, yabancı uyruklu kişilerin ise otellerde 10 gün boyunca karantinada kalacakları belirtildi.

Yorumlar (0)