Türk uçağında çok ilginç olay

THY (Türk Hava Yolları), Tel Aviv-İstanbul seferini yapmak üzere hazırlanan AnadoluJet uçağının, yolculara iletilen 'kırıma uğramış uçak' görseli sebebiyle park pozisyonuna geri döndürüldüğünü ve rutin güvenlik prosedürlerinin akabinde havalandığını açıkladı.

GÜNDEM 10.05.2022, 19:15
Türk uçağında çok ilginç olay

AnadoluJet'in Tel-Aviv-İstanbul seferini gerçekleştirmek için pist başına ilerlemeye çalışan 'TK-7709' sefer sayısına sahip uçaktaki bazı yolcuların cep telefonlarına, kırıma uğrayan bir uçağın görseli iletildi.

Yolcuların bildirimde bulunması üzerine Ben Gurion Havaalanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile iletişime geçilerek durum iletildi. Yaşananlar üzerine park yerine geri dönüş yapan uçak, gerçekleştirilen incelemenin akabinde herhangi bir negatif durumun tespit edilmemesi üzerine megakent İstanbul'a doğru havalandı.

"Negatif bir duruma rastlanmadı"

Hususa dair THY Basın Müşavirliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"10 Mayıs 2022 tarihli 'TK-7709' sayılı Tel Aviv-İstanbul seferimizde, Boeing 737 tipi yolcu uçağının park pozisyonundan kalkışa doğru ilerleyişi sırasında bir grup yolcumuz uçak içerisinde kablosuz dosya transferi uygulamasına açık iletişim aygıtı olan bütün yolcularımızla 'düşmüş uçak görselleri' paylaşmıştır. Partnerliğimizle hiçbir ilgisi olmayan fotoğrafların paylaşımının ardından sefer kaptanımız meydan otoritesi ile iletişime geçmiş ve uçak park pozisyonuna döndürülmüştür. TLV Havaalanı Güvenlik Otoriteleri rutin güvenlik uygulamalarını tamamlamış olup uçuşa engel teşkil eden bir durum tespit edilmemesi neticesinde uçağımız 154 yolcusuyla havalanmıştır."

Yorumlar (0)