Türk SİPER’i atış testini başarıyla geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Türk savunma sanayine büyük güç katacak Siper füzesinde yeni bir aşamaya gelindiğini söyleyerek atış testinin başarıyla yapıldığını bildirdi. Ayrıca seneye envantere alınacak Siper’in ülkemize gökyüzünden gelecek tüm tehditleri kolay şekilde bertaraf edeceğinin müjdesini verdi.

GÜNDEM 06.11.2021, 17:15 06.11.2021, 17:30
Türk SİPER’i atış testini başarıyla geçti

Tamamen Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen yüksek irtifa uzun menzilli hava savunma füzesi Siper’den iyi haberler geldi. Siper, atış testini başarıyla geçti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, kendi sosyal medya hesabında; “Çok katmanlı ve uzun menzilli milli hava savunma sistemimiz Siper’le ilgili bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. 2023’de envantere alacağımız Siper ile gök vatanımıza gelebilecek bütün tehditleri bertaraf edeceğiz” sözlerini kullandı.

“Siper’i yanımıza kattık”

 Paylaşımında testle ilgili bir videoda paylaşan Demir, Siper ile ilgili şu yorumları yaptı: “Hava savunma sistemlerimizde daha ileri kademelere olan yolculuğumuza Siper’i de yanımıza katarak yürüyoruz. Bugün yolculuğumuzda önemli bir adım testlerimizden birisini daha yaptık. Giderek artan menzillerde ve yükselen irtifalarda testlerimiz soluksuz sürüyor. Çeşitli mesafelerde başka yerli ürünler daha olacak. Siper hedefimize ulaştığımız günlerde ülkemizde birbirinden donanımlı 5-6 çeşit hava savunma sistemimizde devrede olacak”

Uzun menzilde hava savunmasına büyük katkı

 Bu füze Türkiye’de hava savunma ihtiyacının yerli imkanlarla karşılanması açısından çok özel bir önem taşıyor. Stratejik tesislerin düşman saldırılarına karşı korunması amacıyla yola çıkılıp geliştirilen Siper, uzun menzilde hava savunması imkanı tanıyacak. Projede Tübitak Sage, Roketsan ve Aselsan işbirliği de aynı şekilde devam edecek.

 Yerli hava savunma sistemlerimizden alçak irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-A+’nın teslimatlarına başlanırken, Hisar-O+ füzesinin de seri üretime başladığı bilgisi verildi. HİSAR A+ sisteminin önleme menzili 15 kilometre ile sınırlı iken daha gelişmiş olan HİSAR O+ sisteminin menzili 25 kilometreyi bulabiliyor. Savunma sanayinin gözbebeği Siper'in ise S-400 ile rekabet edebilir bir seviyede olması amaçlanıyor.

Yorumlar (0)