Türk SİHA’larına övgü! “Ukraynalılar, uğruna şarkılar yazıyor”

Türkiye’nin yerli ve milli SİHA’ları Karabağ’ın ardından Ukrayna’da da büyük başarılar elde etti. Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştiren CNN International, TB2 SİHA’lar hakkında özel bir haber de yayımlayarak, “Ukraynalılar, uğruna şarkılar yazıyor” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 09.04.2022, 09:47 09.04.2022, 09:55
Türk SİHA’larına övgü! “Ukraynalılar, uğruna şarkılar yazıyor”

Tüm uluslararası basında olduğu gibi, Amerikan medyası da Ukrayna savaşında Türk SİHA’larının başarısına kayıtsız kalmadı. CNN International’da Selçuk Bayraktar ile yapılan röportajda yerli ve milli SİHA’ların etkinliğine dair özel bir tanıtım haberi de yer aldı. Haberde Türk İHA ve SİHA’larının son derece olduğu vurgulanırken, Ukraynalıların uğruna şarkılar yazıdığı kaydedildi. 

TB2’ler Ukrayna ordusunun umudu oldu

Yaklaşık 1.5 aydır devam eden Ukrayna savaşında Türk SİHA’ları Rus tanklarını ve konvoylarını imha etmede önemli işlere imza attı. Karabağ’da adeta savaşın kaderini belirleyen milli silahlar, bu kez de Ukrayna ordusunun umudu oldu. TB2 SİHA’larının bu başarısı Ukraynalılar arasında da büyük coşku yaratırken, askerlerin uğruna şarkı yazarak söylediği görüntüler sosyal medyada kısa sürede büyük ses getirmişti. 

“Adeta direnişin sembolü olmuş durumda”

CNN International ekranlarında Jomana Karadsheh’in konuğu olan Selçuk Bayraktar, TB2’lere dair önemli mesajlar verirken, “TB2’ler çatışmaların sürdüğü bölgelerde adeta direnişin sembolü olmuş durumunda” ifadelerini kullandı. 

“Türk SİHA’ları, Rus ilerleyişini durdurdu”

CNN International tarafından Türk SİHA’ları tarafından hazırlanan haberde TB2’lerin Rus güçlerine ağır darbe vurduğu ve savaşın seyrini değiştirerek Rusya’nın bölgedeki ilerleyişini kestiği aktarıldı. SİHA’ların Ukrayna güçlerinin elinde bulunan anahtar bir silah olduğu vurgulanan haberde Ukrayna halkının da bu yerli üretim silaha büyük bir hayranlık duyduğu aktarıldı.

Yalnızca Ukrayna’da değil, Karabağ’da da savaşın seyrini değiştirdi

Haberde TB2 SİHA’larının yalnızca Ukrayna’da değil, kısa süre önce Karabağ’da da hayati bir rol oynadığı hatırlatarak, savaşın seyrini değiştirdiği belirtildi. Türk SİHA’ları karşısında Ermeni güçlerinin çaresiz kaldığı belirtilirken, Azerbaycan’ın ise bu vesileyle tarihi bir zaferi elde ettiği ifade edildi. Rusya gibi güçlü bir silah teknolojisine sahip ülkeye karşı da önemli başarılara imza atan TB2’nin bir kez daha etkisini tüm dünyaya gösterdiği vurgulandı. 

Ukraynalılar Bayraktar’a methiyeler düzüyor

Programda Ukraynalıların ‘Bayraktar’ adına sokaklarda söylediği şarkıların videosu da paylaşılarak, “Ukraynalılar, Bayraktar için şarkılar yazıyor ve methiyeler sıralıyor” ifadelerine yer verildi. Ukraynalıların bu görüntüsü sosyal medyada kısa sürede yayılmış ve dünya genelinde gündem olmuştu. 

“Ukrayna’da TB’ler çok önemli başarılara imza attılar”

Programda TB2’lerin küresel çaptaki etkisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, “Ukrayna’da TB2’ler çok önemli başarılara imza attılar. İnsanların yaşamlarını kurtarmış olmak çok güzel bir şey. Ama bunun övünmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü masum insanlar bu bölgelerde kendilerini büyük bir tehlikeye atıyorlar. Yurtlarını korumaya gayret gösteriyorlar. Haklı bir savunma mücadelesi içindeler. Ukraynalılar gerçekten çok cesur. Tabi teknolojiye ve teknolojik altyapıya bu konuda çok büyük bir ihtiyaç var. Masum bit topluluğun yaşamlarının riske attığı bir ülkede görülen bu durumu herhangi bir teknolojik başarı ile bunu karşı karşıya getirmeyi açıkçası pek istemiyorum” dedi. 

“TB2’lerin peş peşe sağladığı büyük başarılar tüm Ukrayna halkına büyük bir özgüven ve umut veriyor”

Ukraynalıların Türk SİHA’larına olan hayranlığına yönelik olarak kendisine sorulan bir soruyu da yanıtlayarak, “Yerli ve milli üretimimiz olan bu teknolojik silahlarımız, bölgede bence direnişin en önemli sembollerinden biri haline gelmiş durumda. TB2’lerin peş peşe sağladığı büyük başarılar tüm Ukrayna halkına büyük bir özgüven ve umut veriyor” ifadelerini kullandı. 

“Kızılelma, Bayraktar’ın gururu”

İstanbul’a bir ziyarette bulunarak Selçuk Bayraktar ile bu röportajı gerçekleştiren program sunucusu Karadsheh, Bayraktar tesislerini de gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. TB2’lerin ününü dünya geneline yaydığını belirten Karadsheh, program için kayıt altına alınan görüntülerin gizlilik çerçevesinde ve gerekli konulara hassasiyet gösterilere çekildiğinin altını çizdi. Türkiye’nin yerli ve milli ilk insansız savaş uçağı konumunda bulunan ‘Kızılelma’dan da övgüyle bahseden Karadsheh, “Kızılelma Bayraktar’ın gururu diyebiliriz. Bu proje aynı zamanda Türkiye’nin de ilk MİUS projesi olarak dikkat çekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)