Türk SİHA'ları Azerbaycan'ın emrinde!

Savunma Sanayii Başkanı, Türkiye'nin silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile füzelerinin, son dönemde Ermenistan ile gerilim yaşayan Azerbaycan'ın emrinde olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 17.07.2020, 14:15 17.07.2020, 14:18
Türk SİHA'ları Azerbaycan'ın emrinde!

Ermenistan'ın 12 Temmuz günü Tovuz'da bulunan Azerbaycan mevzilerine top atışı gerçekleştirmesiyle iki ülke arasındaki gerginlik tırmanmıştı.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalar sonucu 11 Azerbaycan askeri şehit olmuş, 100 Ermeni askeri öldürülmüştü. 

Bunun üzerine Türkiye, Azerbaycan için peş peşe destek açıklamaları yapmıştı. 

"Tek yürek olduğumuzu herkese gösterelim"

Son olarak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den destek mesajı geldi.  Demir,  Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Ramiz Tahirov ve Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı Kerem Mustafayev ile bir araya geldi. 

apılan görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında savunma sanayii alanında iş birliği ile Ermenistan meselesi değerlendirildi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Demir, Türkiye ile Azerbaycan'ın tek yürek olduğunu yeniden tüm dünyaya göstermeleri gerektiğini ifade etti. 

"SİHA'lar, füzeler Azerbaycan'ın emrinde"

Demir, Türkiye'nin silahlı insansız hava araçları (SİHA), füze ve mühimmatları ile elektronik savaş sistemlerinin, diğer yandan tüm teknoloji, deneyim ve yeteneklerinin her daim kardeş ülke Azerbaycan'ın emrinde olduğunu kaydetti.  

"Bir millet iki devlet" vurgusu yapan Demir, Azerbaycan ordusunda bulunan mevcut sistemlerin modernize edilmesi, orduya yeni sistemler getirme, eğitim ve bakım onarım çalışmaları gibi meselelerde beraber çalışılacağını belirtti. 

15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait silahlı insansız hava araçları (SİHA), Ermenistan sınırında uçuş yaparak adeta gözdağı vermişti.

Bayraktar TB2'lerin uçuşlarına ait radar görüntüleri de yayınlanmıştı. 

Yorumlar (0)