Türk-Rus ortak devriyesine saldırı: Yaralılar var!

Rusya tarafından yapılan açıklamaya göre, İdlib'de düzenlenen Türk-Rus ortak devriyesi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği bildirildi. Söz konusu saldırıda, 3 Rus askerinin hafif yaralandığı, Türk askerleri arasında da yaralıların bulunduğu ifade edildi. 

GÜNDEM 14.07.2020, 12:03 14.07.2020, 12:05
Türk-Rus ortak devriyesine saldırı: Yaralılar var!

Saldırı, İdlib'de bulunan M4 karayolu üzerinde düzenlenen Türk-Rus ortak devriyesi esnasında gerçekleştirildi.

Rusya tarafından yapılan açıklamaya göre, konvoyun hareket halinde olduğu güzergâhın üzerinde el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. 

Açıklamada, 3 Rus askerinin hafif şekilde yaralandığı, Türk zırhlı aracının personeli arasında da yaralıların bulunduğu ifade edildi. 

Ara verildi 

Yaralıların hepsinin söz konusu yerden hızlı bir şekilde tahliye edildiği belirtilen açıklamada, Rus askerlerinin Hmeymim Askeri Üssü'ne götürüldüğü ve burada gereken medikal yardımın sağlandığı, söz konusu askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi. 

Açıklamada, ortak devriye görevine ara verildiği ve bölgede bulunan teçhizatların tahliyesinin yapıldığı aktarılarak, saldırı sonucunda Türkiye'ye ait bir zırhlı araç ile Rus askeri polislerine ait zırhlı aracın hasara uğradığı ifade edildi.

Saldırıyı kim düzenledi?

Türk ve Rus askerleri ile Suriyeli güvenlik kuvvetleri, bu saldırının İdlib'de bulunan militanlar tarafından düzenlenip düzenlenmediği konusunu araştırıyor. 

Söz konusu saldırının saat 08:50'de düzenlendiği de son gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Yorumlar (0)