Turk Pop Müziğinin Kraliçesi "SILA"

17 Haziran 1980'de Denizli'de doğdu. Tam ismi Sıla Gençoğlu'dur. İlk sahne çalışmalarına İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başladı

GÜNDEM 24.06.2019, 16:49 24.06.2019, 20:39
Turk Pop Müziğinin Kraliçesi

 

SILA KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

 

17 Haziran 1980'de Denizli'de doğdu. Tam ismi Sıla Gençoğlu'dur. İlk sahne çalışmalarına İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başladı ve Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği korolarında solist olarak görev aldı. 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı. Kısa bir sürenin ardından Kenan Doğulu ile tanışarak yedi sene vokalistliğini yaptı.  

 

PROFESYONEL MÜZİK KARİYERİ

 

Şarkıcı, 2007 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Hareketli çıkış şarkısı "...Dan Sonra"nın sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşırken, müziği ve düzenlemesi Ozan Doğulu’ya aittir. Albümde bir tanesi Gözde Kansu’yla, bir tanesi de Sezen Aksu’yla ortak olmakla birlikte tüm şarkı sözleri Sıla’ya aittir. 

2008 yılının Mart ayında ise 2. teklisi olan "Kenar Süsü"ne klip çekmiştir. İkinci albümünü 2009 yılında piyasaya süren sanatçı, bu albümün ilk teklisi olarak "Sevişmeden Uyumayalım"ı seçmiş ve bu şarkı 3 hafta boyunca 1 numara olmayı başarmıştır. İkinci tekli olarak "İnşallah"ı seçen Sıla, bu şarkısıyla da Türk listelerinde 2 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştır.

"Yara Bende" isimli üçüncü teklisine Kemal Doğulu yönetmenliğinde bir video hazırlayan sanatçı, bu şarkısıyla da 4 numaraya yükselmiştir. 2010'da Konuşmadığımız Şeyler Var ve 2014'te Yeni Ay ile birlikte Türkiye'de yılın en çok satan şarkıcısı oldu. Müzikmp3indir.com isimli müzik dinleme ve indirme platformunda sanatçının tüm şarkılarına yer verilmiştir.

ÖDÜLLERE DOYMAYAN EŞSİZ SES, BENZERSİZ YORUM

 

Bugüne kadar dört Altın Kelebek Ödülü ve yedi Kral Tv Video Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazanmıştır. 2011'de düzenlenen 17. Kral Müzik Ödülleri'nde Sıla, En İyi Kadın Sanatçı kategorisinin yanı sıra çıkış şarkısı "Acısa da Öldürmez" ile En İyi Şarkı ve En İyi Şarkı Sözü kategorilerinde, Konuşmadığımız Şeyler Var ile Yılın Albümü kategorisinde adaylık elde etti.

Haziran 2012'de ilk canlı albümü Joker'i yayımlayarak önceki albümlerinde yer alan şarkıları farklı düzenlemelerle yeniden seslendirdi.

Albümde yer alan "Yoruldum", Türkiye'de iki numaraya kadar yükseldi. Aynı yıl dördüncü stüdyo albümü Vaveyla piyasaya sürüldü.

Ekim 2013'e gelindiğinde Sıla, beşinci stüdyo albümü yeni ay ı yayınladı. 2017'de Sıla, "Muhbir" adlı bir single yayımladı. 2019 yılında ‘’ACI’’ adlı albümü müzik marketlerde ve sosyal platformlarda yerini almıştır.

 

1. Sıla - (C)esaret
2. Sıla - Açık Deniz
3. Sıla - Acısa da Öldürmez
4. Sıla - Afitap
5. Sıla - Ağıt
6. Sıla - Ağla Halime
7. Sıla - Ağrı
8. Sıla - Ah Zaman
9. Sıla - Aklımın Nişanı
10. Sıla - Anahtarlar
11. Sıla - Aslan gibi
12. Sıla - Azmedeceksin
13. Sıla - Bana Biraz Renk Ver
14. Sıla - Başka Şarkı
15. Sıla - Bazen
16. Sıla - Belalım
17. Sıla - Beni Hatırla
18. Sıla - Beni Sılanı
19. Sıla - Beyaz Giyme
20. Sıla - Bıktım
21. Sıla - Boş Ev
22. Sıla - Boş Yere
23. Sıla - Boşver
24. Sıla - Bütün Gün
25. Sıla - Cam
26. Sıla - Cebren Ve Hile İle
27. Sıla - Çocuk
28. Sıla - Çok Aşığın Var Diyorlar

Yorumlar (0)