Türk Polis Teşkilatı ‘Atak’a geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde etkin olarak kullanılan Atak helikopteri artık Türk Polis Teşkilatı’nın da envanterine katılıyor.

GÜNDEM 08.04.2021, 15:41 09.04.2021, 11:52
Türk Polis Teşkilatı ‘Atak’a geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan hava araçları ile 40 senedir güvenliği sağlarken, 25 Şubat tarihinde bünyesine kattığı Atak helikopteriyle görevlerde vizyon değişikliğine gitti.

Uzmanlar, taarruz sınıfı hava araçlarının dünya üzerine hiçbir teşkilatta bulunmadığını ifade etti. 9 haftalık bir eğitimle Atak helikopterinin kokpitine oturmaya hak kazanan ve Türkiye’deki ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçen 28 yaşındaki pilot Özge Karabulut, büyük heyecan yaşadığını ifade etti.

‘Gurur duyuyorum’

Pilot Karabulut, mesleğe komiser yardımcısı olarak başladığını ifade ederek, Atak helikopterlerinin eğitim uygulamasını başarıyla tamamladığını açıkladı. 

Dünyada ilk defa taarruz helikopterinin polis teşkilatında yer aldığına vurgu yapan Karabulut, “Atak pilotu olduğum için gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.

‘Gücümüze güç katıyor’

Atak’ın gece gündüz görüntüleme sistemine sahip olduğuna işaret eden Karabulut, uzun menzillerde de hedef belirlenebildiğini ifade ederek, “Gücümüze güç katmaktadır” mesajı verdi.

Görevde dikkat ettikleri tek unsurun disiplin olduğuna dikkat çeken Karabulut, “7/24 görevimizin başındayız” dedi. Ailesinin de yaptığı görevden gurur duyduğunu belirten Karabulut, Emniyet’te kadın erkek ayrımcılığının da kesinlikle olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)