Türk Polis Teşkilatı 177 yaşında!

Bugün 177’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı için 81 ilde törenler düzenlendi. Siyasetin önde gelen isimleri de peş peşe mesajlar paylaşarak polis teşkilatının bu özel gününü kutladı.

GÜNDEM 10.04.2022, 17:04 11.04.2022, 12:11
Türk Polis Teşkilatı 177 yaşında!


Tüm Türkiye’de törenler coşku içinde gerçekleştirilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bir kutlama mesajı paylaştı. “Türk Polis Teşkilatımızın bu özel gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum” diyen Oktay, “Bu anlamlı günde şehit polislerimizi de özlemle, rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatle uzun bir ömür temenni ediyoruz. Görevi başındaki tüm polislerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.  

“Teşkilatımız, her geçen gün üzerine koyarak bugünlere erişmiştir”
 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada tüm polislerin bu özel gününü ve teşkilatın bu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Soylu, “Teşkilatımız her geçen gün üzerine koyarak bugünlere erişmiştir. Gelişmeye her zaman devam etmiştir, devam edecektir. Dünya çapında bir emniyet teşkilatı olma özelliğini her fırsatta bizlere göstermektedir” ifadelerini kullandı.




“Bu hedeflere güçlü teşkilatlanma özelliğimizle ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz”

2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultunda Türk polis teşkilatının da emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurgulayan Soylu, “Bu hedeflerle güçlü teşkilatlanma özelliğimizle ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bir kez daha bu özel gün münasebetiyle tüm polis şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Tüm polis arkadaşlarıma mesailerinde başarılar diliyorum” dedi.

“Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ülkemizin huzuru için canlarını hiçe sayan tüm polislerimizin Polis Haftası’nı ve Türk Polis Teşkilatı’nın 177’inci kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize bir kez daha saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.



“Mutluluk ve huzur içinde ailelerinizle daha uzun zaman bir arada olacağınız günler artık uzak değil”

Polislerin çalışma koşullarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Değerli emniyet mensuplarımız, çalışma koşullarınızın farkındayız. Liyakatin ön plana çıktığı, özlük haklarının adil bir şekilde düzenlendiği, mutluluk ve huzur içinde ailelerinizle daha uzun zaman bir arada olacağınız günler artık uzak değil” dedi.



“Türk polis teşkilatımızın bu özel günü kutlu olsun”

BBP Lideri Destici de yayımladığı mesaj ile Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı. Destici, “Türk tarihinin her noktasında devletle var olan, devletle yaşayan ve devletle anılan, Türk devletini kutsal kabul ederek görevini hakkıyla icra eden Türk polis teşkilatımızın bu özel günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Destici de paylaştığı mesajda şehit düşen polislere Allah’tan rahmet, gazilere ise sağlık ve uzun ömür temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)