Türk oyun firmasından 1,8 milyar dolarlık dev anlaşmaya dair ilk açıklama

Türkiye'nin konuştuğu Peak Game firmasının Zynga ile 1.8 milyar dolarlık anlaşmasının ardından şirketten ilk açıklama geldi.

GÜNDEM 01.06.2020, 22:32
Türk oyun firmasından 1,8 milyar dolarlık dev anlaşmaya dair ilk açıklama

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü, Türkiye'nin konuştuğu dev anlaşmanın detaylarına dair ilk açıklamaları yaptığı video konferans yayınında yaptı. İnönü 1,8 milyar dolarlı rekor anlaşma konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

"Türkiye teknoloji tarihinin en önemli anlaşmalarından biri"

İnönü, ekibin yaş ortalamasının 29 olduğunu ve 100 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade ederek geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 193 ülkeden 100 milyonlarca kişiye işlerinin ulaştığını kaydetti. Hedeflerinin 100 milyonları milyarlar yapmak olduğunu ifade eden İnönü, Zynga ile yapılan 1,8 milyar dolarlık anlaşmayla birlikte Peak'in bundan sonraki faaliyetlerine Zynga ile beraber devam edeceğini duyurdu. Anlaşmanın yalnızca teknoloji tarihimizin değil Türkiye tarihinin de en büyük anlaşmalarından biri olduğunu açıkladı.

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü

Peak oyunları dünyaca popüler

Peak oyunlarını Toon Blast ve Toy Blast ABD'de en çok sevilen oyunlar olarak biliniyor. Japonya'da da Türk firmanın oyunlarının büyük bir takipçi kitlesi var. Firmanın sadece 2 oyunu toplamda 400 milyondan fazla kitleye ulaştı. 

Yorumlar (0)