Türk ordusu eğitiyor, askerler ülkelerinde teröre geçit vermiyor!

Isparta’da eğitimleri süren Somalili askerler, Türkiye’de aldıkları eğitimin ardından ülkelerinde huzur ve güven ortamını sağlayarak, terörle mücadele konusunda etkin çalışmalar gerçekleştiriyor.

GÜNDEM 12.01.2021, 13:07 13.01.2021, 09:03
Türk ordusu eğitiyor, askerler ülkelerinde teröre geçit vermiyor!

Türkiye’nin sınırları dışındaki en büyük askeri eğitim merkezi Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda görevli Somalili askerler, ülkelerinde çeşitli yerlerde terörle mücadele ve sınır güvenliği konusunda etkin bir şekilde görev alıp ülkelerinin güvenlik ve istikrarına katkıda bulunuyor.

Ülkelerinde aktif bir şekilde görev alıyorlar

Somalili askerlerin eğitimleri, Türkiye Isparta’da bulunan Terörle Mücadele Eğitim ev Tatbikat Merkez Komutanlığı’nda Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda aldıkları temel eğitimin ardından devam ediyor ve buradan sonra ülkelerinde aktif bir şekilde görev alıyorlar.

Şimdiye dek Türk askerinin eğittiği beş Somali Piyade Taburu’ndan dört tanesi başkent Mogadişu’da terörle mücadele operasyonları sürdürürken, bir tabur ise Etiyopya-Kenya arasında sınırda konuşlandırılmış vaziyette.

Isparta’da eğitim devam ediyor

Halihazırda altıncı Somali taburunun Isparta’daki eğitimleri sürüyor. Yedinci taburun ise Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı kışlasında temel düzeydeki eğitimleri devam ediyor.

Somali’ye en geniş askeri eğitim veren ülke olan Türkiye, toplam sayı olarak ilk kademede 15 bin kadar olması düşünülen Somali Silahlı Kuvvetleri’nin 3’te 1’lik kısmına eğitim vermiş olacak.

Özellikle Somali’de yer alan Afrika Birliği Somali Misyonu’nun ilerleyen zamanlarda ülkeden çekilmesi tartışmaları sürerken, geçtiğimiz yıl gücü 2 bin civarında azaltılmıştı. Şimdi ise Somali güvenlik güçlerine Türkiye’de aldıkları eğitimin ardından ülkenin huzur ve güven ortamının tesis edilmesi konusunda çok daha büyük bir sorumluluk düşüyor.

Yorumlar (0)