Türk Ocakları'ndan açıklama

Türk Ocakları Genel Merkezi'nden İstanbul Şubesi yönetiminin görevden alınmasına dair, "Türk Ocakları partilerin dışındadır, dışında kalmayı da sürdürecektir. Bunun dışında hareket eden yöneticilerimiz Türk Ocakları'ndaki görevlerinden ayrılacaklardır." denildi.

GÜNDEM 28.06.2022, 22:14 29.06.2022, 09:27
Türk Ocakları'ndan açıklama

Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, İstanbul Şubesi'nin Türk Ocakları Genel Merkezi'nin onayını almadan ve danışmadan gerçekleştirdiği sempozyuma dair basın açıklamasında bulunulması gerekliliğinin doğduğu kaydedildi.

Genel Başkan Mehmet Öz ile İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından Şube Yönetim Kurulu'nun görevden alındığı iletildikten sonra bu durumun sosyal medya platformlarında kamuoyuna duyurulduğu ifade edilen açıklamada, alınan karara karşın basında, TBMM'de ve kamuoyunda farklı farklı açıklamalarda bulunulduğu belirtildi.

"Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz"

Türk Ocakları'nın şu anki Türkiye'de demokratik bir yapı içinde olduğu, istişareye öncelik ve önem verdiğinin altı çizilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türk Ocakları Genel Merkezi'nin İstanbul Şubesi hakkında verdiği karar, Denetim Kurulu ve Genel Merkez Yönetim mensuplarının saatler süren müzakereleri neticesinde alınmıştır. Türk Ocakları, partilerin dışındadır fakat 'Türk' kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan çevrelerle hiçbir zaman yol yürümemiştir, yürümeyecektir de. Türk Ocakları Genel Merkezi'nin ve şubelerinin, bulundukları yerlerin CHP'li, İYİ Partili, MHP'li, AK Partili belediyelerden destek istemeleri ve bu toplantılara siyasi kişilerin iştirak etmesi gayet normaldir. Fakat bu konuda, bölücüler dışında tüm partilerin çağrılması ilkesine uygun olarak hareket edilmesine ve çalışmaların bir partinin propagandasına dönüşmemesine özen gösterilmesi elzemdir. Davetleri geri çevirenlerin eleştiri hakları da yoktur. Bizleri yöneten siyasilere anımsatırız ki biz, hiçbir partinin arka bahçesi veyahut parti siyasetinin tarafı değiliz. Bizim yegane kaygımız Türk devletinin bekası ve Türk milletinin birliğidir. Türk Ocakları partilerin dışındadır, dışında kalmayı da sürdürecektir. Bunun dışında hareket eden yöneticilerimiz Türk Ocakları'ndaki görevlerinden ayrılacaklardır. Partilerimizin de ötekileştiren dilden ve kutuplaşma siyasetinden uzaklaşmalarının ülkemizin bekası yönünden vazgeçilmez ön koşul olduğunu görmeleri en büyük dileğimizdir. Hiç kimse unutmasın ki rahmetli Dündar Taşer'in söylediği gibi 'Türk Ocağı çok fazla kurcalamaya gelmez çünkü oradan bozkurt çıkar.'"

Yorumlar (0)