Türk markaları Dubai’de ziyaretçi akınına uğradı 

Dubai’de düzenlenen Gulfood 2022’ye katılan Türk markaları, fuarın ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilerin çoğunluğu Afrika Kıtası ve Ortadoğu’dandı. Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya bu durumu, “Ülkemizin firmaları dünya pazarında güven inşa etti.” olarak yorumladı.  

GÜNDEM 14.02.2022, 16:05 15.02.2022, 09:07
Türk markaları Dubai’de ziyaretçi akınına uğradı 

Pandemi sebebiyle son 2 senedir ziyaretçi, müşteri ve katılımcıların beklentilerini karşılayamayan Dubai Gulfood, bu seneye oldukça yoğun başladı. Çeşitli ülkelerden gelen on binlerce ziyaretçinin yer aldığı fuarda 5 bin civarında katılımcı firma bulunuyor. Türkiye’den de yüksek oranda katılımcının yer aldığı Gulfood 2022, adeta ziyaretçi akınına uğruyor.  



Türkiye’den 182 firma katıldı 

TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Türkiye’den 182 firmanın katıldığını belirterek şunları dile getiriyor: “Pandemi döneminde ziyaretçi ve katılımcılarda büyük oranda düşüş vardı ancak şu anda son 2 senenin acısı çıkıyor. Ülkemizden katılım sağlayan firmalar, ziyaretçi ve müşteri akınından oldukça memnun. Daha ilk günde beklenilenin üzerinde ziyaretçi ağırladık. Buraya gelen firmalarımızın tüm ürünleri, dünya standartlarındadır. Markalarımızın dünya pazarında yakaladığı güven, bu fuara taşınmıştır.” 



Afrika ve Ortadoğu’nun gözdesi Türk stantları 

“Dubai Gulfood, Ortadoğu ve Afrika’nın yakınında kurulması sebebiyle önemli bir pazar. Fuardaki ziyaretçi profili genellikle bu bölgeden oluşurken AB ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetleri’nden de binlerce kişi burada bulunuyor. Sektörümüzün 2022 hedefini 11 milyar dolar olarak belirledik. Şu anda fuarda gösterilen ilgi ve ocak ayında gerçekleştirilen ihracat oranlarına baktığımızda hedefimizi kolayca yakalayacağımızı ve hatta geçeceğimizi düşünüyoruz.” 

Yorumlar (0)