Türk konsolosluk çalışanları gözaltına alındı

Cadılar Bayramı kutlamasında İslami değerlerle alay edilen görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine ABD Adana Konsolosluğu'nun Türk çalışanları C.G. ile C.Y., gözaltına alındı.

GÜNDEM 20.11.2019, 13:16 20.11.2019, 13:31
Türk konsolosluk çalışanları gözaltına alındı

ABD Adana Konsolosluğu'nda çalışan Türk personel C.G. ile C.Y.'nin üzerinde Kabe'nin fotoğrafı ve zemzem suyu şişesini tutarak İslami değerlerle alay ettiği görüntüler, sosyal medyada yayınlanınca büyük tepki çekmişti.

31 Ekim Cadılar Bayramı'nda çekilen görüntülerde kadın personel C.G. zemzem suyu şişesini göstererek şöyle diyordu:

"Arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz. İzlediğiniz üzere sabahtan beri günahlara bulanmış vaziyetteyiz. Yalnız sanmayın ki günahlarınızdan kurtulacağınız bir yol yok. Bu içecek Mekke'den geliyor. Bunu içtikten sonra tüm günahlarınızdan arınıyorsunuz arkadaşlar. Bunu için, arının, sonra hayatınıza bakın."

Görüntünün devamında ise C.Y., elinde içki şişesi, başında takke ve üzerinde Arapların geleneksel kıyafetleriyle "Bunu da için" diyerek kadehi gösteriyor ve içkiyi içiyordu. Kadın personel de takkeli kişinin yemek tabağını ve elindeki içki şişesini göstererek, "Domuz eti görüyorum ben orada, hapur hupur yiyor. Hacım ne yapıyorsun? Elindeki alkol değil mi?" diyerek alay ediyordu.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin büyük tepki çekmesi üzerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında soruşturma başlatılan C.G. ile C.Y. gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğüne getirilen 2 Türk personel iddialarla ilgili sorguya alındı. İki şüpheli ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)