Türk komandosu, bombalı aracı kevgire çevirdi!

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin bombalı kamyonetle saldırısı, kahraman Türk komandolarının aracı kevgire çevirmesiyle önlendi.

GÜNDEM 25.06.2020, 12:14
Türk komandosu, bombalı aracı kevgire çevirdi!

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde bulunan sivillerin olduğu yöne doğru hızla ilerleyen araç, uyarılara rağmen durmayınca Türk askerlerinin açtığı ateş ve ardından kullanılan TOW güdümlü tanksavar silahı ile durduruldu.

MSB’den (Millî Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde sivillerin olduğu noktalarda patlatılmak istenen bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye ait bomba yüklü kamyonetin vurularak durdurulduğu kaydedildi.

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında, PKK/YPG bölücü terör örgütünün, Suriye’nin kuzeyinde masum sivillere yönelik insanlık dışı planlar yapmaya devam ettiği, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerin başvurduğu taktiklere başvurduğu ve bu şekilde güven ortamını bozarak bölge halkını göçe zorlamaya çalıştığı bildirildi.

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde huzur ve güvenin teminatı olan Mehmetçiğin, terör örgütlerinin kalleş planlarını boşa çıkarmaya devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, kesintisiz sürdürülen terör saldırılarının önlediği kaydedildi.

Olay nasıl oldu?

Yaşanan son olayda ise Barış Pınarı bölgesindeki M-4 kara yolunun kuzeyinde kasası yüklü bir kamyonetin kaçak geçiş yaptığı belirlendi. Kasasının açık olduğunu ve arkasında mazot varilleri yüklü olduğunu gören Türk askerleri, kamyonetin süratle sivillerin bulunduğu bölgeye doğru seyretmesi üzerine uyarı ateşi açtı. Kamyonetin hızını daha da artırması üzerine araç, önce Türk askeri tarafından ateş altına alındı ardından TOW güdümlü tanksavar silahı ile tam isabet vurularak durduruldu.

Vurularak durdurulan araç kısa süre sonra uzaktan kumanda ile terör örgütü tarafından imha edildi.

Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bölgede görevli komando birliklerimizin dikkati ve başarılı müdahalesi sonucu masum sivillere yönelik kanlı bir saldırı daha boşa çıkmış, büyük bir facia önlenmiştir.” denildi.

Yorumlar (0)