Türk komandoları devrede… 50 terörist öldürüldü!

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü duyurarak, 50 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. 

GÜNDEM 23.04.2022, 14:42
Türk komandoları devrede… 50 terörist öldürüldü!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında Türk komandolarının operasyonlara başladığı bildirildi. Bakanlıktan yayımlanan mesajda, terör unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik her türlü saldırı girişiminin misliyle cezalandırılacağı vurgulandı. 

Türk askerleri saldırıya anında yanıt verdi

Dün Fırat Kalkanı bölgesinde yer alan polis kontrol alanına ağır tank savar silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Yapılan saldırıda özel harekat polislerinden Aytaç Altunörs şehit düşerek yaşamını yitirdi. Terörist grup tarafından TSK’ya ait bazı noktalara da taciz ateşi gerçekleştirildi. Türk askerinin saldırıya anında yanıt vermesi sonrası bugün de Bakanlık’tan bir açıklama yapıldı. 

Geniş çaplı operasyon başlatıldı

Milli Savunma Bakanlığı, saldırıların yoğunlaştığı bölgede geniş çaplı operasyon için düğmeye basıldığını duyurdu. Başlatılan operasyon çerçevesinde şu ana kadar öldürülen terörist sayısı 50’yi buldu. 

“Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik her türlü saldırı ve taciz girişimi hızlı saniyesinde ve misli ile cezalandırılacaktır”

Operasyon kapsamında ilk olarak fırtına obüslerinin de içinde yer aldığı kara ateş destek unsurlarıyla terör noktaları sert bir şekilde bombalandı. Süpürme işlemi sonrası bölgeye giren komandolar, alanda operasyon için düğmeye bastı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugüne dek hiçbir şehidin kanının yerde kalmadığı, bundan sonra da kalmayacağının altı çizildi. Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki faaliyetleri ile sağlanan güven ve huzur ortamına kastedilmesine asla müsaade edilmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik her türlü saldırı ve taciz girişimi hızlı saniyesinde ve misli ile cezalandırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)