Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Masaya bu rakamla oturacağız

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 14.00'te toplanıyor. Yeni yıla ilişkin asgari ücret tarifesine ilişkin ilk görüşmelerin yapılacağı toplantı öncesi konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, masaya hangi rakamla oturacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 07.12.2022, 12:09 Hakan Öksüz
Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Masaya bu rakamla oturacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda uygulanacak asgari ücret tarifesini belirlemek için ilk görüşmesini yapacak. Bugün başlayacak asgari ücret maratonu için komisyonda 15 temsilci yer alacak. İşveren, işçi ve hükümetten 5'er temsilcinin bulunacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda asgari ücret beklentileri masaya konulacak. Komisyonun ikinci toplantısı 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Toplantı saat 14.00'te

Komisyonun saat 14.00'te toplantıya gireceğini kaydeden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, getirecekleri asgari ücret teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ellerine önemli verilerin geçtiğini söyleyen Atalay, "Açlık ve yoksulluk rakamlarını belirledik. Bekar bir işçi için yoksulluk sınırı 10 bin 170 lira. Rakam belirlemek işin kolay kısmı. Asıl mesele vergi. 20 yıl önce asgari ücretin 20 katıydı verdi. Günümüzde 5 katı bile değil. Bununla ilgili düzenleme şart." dedi.

"Masaya 7 bin 785 lira ile oturacağız"

Bugün yapılacak ilk toplantıda masaya 7 bin 785 lira ile oturacaklarını söyleyen Ergün Atalay, "Bu açlık sınırıdır. Bununla başlayacağız ve çıkabildiğimiz kadar çıkacağız. Hem toplumun hem de komisyon katılımcılarının memnun olacağı bir rakamda uzlaşırsak imzaları atarız. İşçilerin memnun olmayacağı bir rakamı onaylamayız. Açlık sınırının ne kadar olduğunu açıkladık. Biz sanki 7 bin 785 lirayı istemişiz gibi davranıyorlar. Kamuoyunun memnun olmayacağı rakamı elbette kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)