Türk iş insanı, Premier Lig’in devini satın almak için görüşmeleri başlattı

Türk iş insanı Muhsin Bayrak, Rus Oligark Roman Abramovich’in elinde bulunan Chelsea kulübünü satın almak için görüşmelere başladı. Tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen Bayrak, 10 Mart 2022 Perşembe günü masaya oturacaklarını ifade etti ve şunları ekledi: “Londra’da Türk bayrağı dalgalanacak.”

GÜNDEM 09.03.2022, 16:54 09.03.2022, 17:00
Türk iş insanı, Premier Lig’in devini satın almak için görüşmeleri başlattı

Ulusal ve uluslararasında gerçekleştirdiği dev projelerle tanınan iş insanı Muhsin Bayrak, Londra’nın kalbinde Türk bayraklarının dalgalanması için harekete geçti. Premier Lig takımlarından Chelsea’yi satın almak için şu sıralar hazırlık yapan Bayrak, yarın (10 Mart 2022) Rus oligarklarla masa başına oturmaya hazırlanıyor. Hâlihazırda Rus milyarder Roman Abramovich’in takımı olan Chelsea için aklında güzel projeler olduğunu belirten Bayrak, gelişmeleri şu şekilde anlatıyor: “Chelsea, İngiltere’nin en büyük ve önemli takımlarından biri. Satışa çıktığını duyar duymaz sahibi olan Rus iş insanlarıyla iletişime geçtik. Tabi kulübün pek çok talibi çıktı. Biz, holding olarak ilk teklif veren kişi olmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında kulübün sahipleriyle Londra’da buluşup görüşeceğiz. Bu takımı almakta kararlıyız.”



“Türkiye, ticaret konusunda en güvenilir ülkelerden”

“Ülkemiz, küresel ticarette en güvenilir ülkelerden biri. Globalde oldukça güçlüyüz. Biz şu anda şirket olarak 5 büyük ülkede önemli işler yapıyoruz. Gerek bizim gerekse tüm Türk iş insanlarının Türkiye’nin iş gücünü dünyaya göstermesi gerekiyor. Türk imzasını taşıyan şirketler dünyanın her bölgesine yayılmalı çünkü biz büyük bir ülkeyiz. Bu kulübü satın almak hem holdingimize hem de ülkemize büyük saygınlık getirecek. Holdingimizin ticari planını sarsmayacak şekilde her şeyi ayarladık. Şu anda satın almanın detaylarını açıklayamıyorum ancak inşallah imzalar atıldıktan sonraki 2 hafta içinde ülkemizdeki 85 milyona bu adımımızı duyurmaktan memnuniyet duyacağız. Bu takımı alıp başarımızı ülkemize armağan edeceğiz.”



Rus iş insanları mallarını bir bir satıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın ardından başta Vladimir Putin’e karşı olmak üzere pek çok Rus iş insanına (oligark) karşı ekonomik yaptırımlar uygulanmaya başlanmıştı. Önce milyonluk mega yatlarını yaptırımlardan kaçırmak için koylara çeken, jetlerini korumak için depolara gömen milyarderler şimdi de uluslararası mallarını satışa çıkarmaya başladı. Rus milyarder Roman Abramovich de o iş insanlarından biri oldu. Abramovich, futbol takımını satacağını ve tüm gelirini de savaş mağdurlarına bağışlayacağını açıkladı.

Yorumlar (0)