Türk-İş Başkanı Atalay eleştirileri yanıtladı, maaşını açıkladı!

Asgari ücrete yapılan ara zammı yetersiz bulanlar, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı hedef tahtasına oturttu. Bir televizyon programına katılan Ergün Atalay, asgari ücretin belirlenmesi süreci hakkında konuştu. Atalay, kendi maaşının ne kadar olduğunu da açıkladı.

GÜNDEM 06.07.2022, 10:36 06.07.2022, 10:50 Hakan Öksüz
Türk-İş Başkanı Atalay eleştirileri yanıtladı, maaşını açıkladı!

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorular, uzun süre boyunca Türkiye gündemini meşgul etti. Konuya dair hükümet yetkililerinden net bir açıklama gelmemişti. Asgari ücretle ilgili belirsizlikler nihayet 1 Temmuz'da giderildi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ara zam hakkında bilgi verdi. Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, 4 bin 253 lira olan asgari ücretin 5 bin 500 liraya yükseltildiğini belirtti.

"Maaşım 25 bin 750 lira"

Asgari ücretin belirlenmesi sürecindeki önemli figürlerden biri de Türk-İş Başkanı Ergün Atalay oldu. Asgari ücrete yapılan zammı yetersiz bulan çok sayıda kişi tarafından eleştirilen Atalay, ne kadar maaş aldığını açıkladı. Bir televizyon programının canlı yayınına katılan Atalay, "Maaşım 25 bin 750 lira. Sadece Adapazarı'nda bir evim var. Ankara'ya gelince misafirhanede konaklıyorum. Oraya ödediğim kira da 1750 lira." diye konuştu.

"Bankada param da yok, arabam da yok"

Hayatında ilk kez 48 yaşında kaloriferli bir evde yaşamaya başladığını belirten Türk-İş Başkanı Atalay, "Bunların dışında sadece Afyon'daki bir dükkandan aylık 2 bin 500 lira kira gelirim var. Bankada param da yok, arabam da yok. Hayatım boyunca bir bisiklete sahip olmadım. Çalışma arkadaşlarıma sorabilirsiniz." dedi.

"Alım gücü hızla düşüyordu, biz de randevu talep ettik"

Mart ayında AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'na asgari ücretin yükseltilip yükseltilmeyeceğine ilişkin bir soru sorduğunu kaydeden Atalay, net bir yanıt alamadığını söyledi. Sonraki aylar boyunca "asgari ücrete ara zam" konusunda zayıf sesler çıktığını belirten Atalay, "Alım gücünün hızla düştüğünü görünce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettik ve kabul edildi. Yaşanan bütün sorunları anlattım." diye konuştu.

"Özel sektör masaya oturmak istemedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini kaydeden Atalay, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, o görüşmeden bir hafta sonra yurt dışından döndü. Bizimle masaya oturdu. Fiyat artışlarının farkında olduklarını ve bunu çözmek zorunda olduklarını söyledi. Kırmızı çizgimizin yüzde 30 zam olduğunu söyledim. Özel sektör masaya oturmayı kabul etmedi. Biz mecburen bunu kabul etmek zorunda kaldık. Asgari ücret yeterli değil ama en azından zam yapılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Daha sonra işvereni masaya oturmaya ikna ettiklerini kaydeden Atalay, "Aksi halde bu zam gelmezdi. Aralık ayında durum farklı olacak. Talep ettiğimiz şeylerin yerine getirilmesi konusunda zorlayacağız ve kayıpları telafi edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)