Türk hava unsurları Gence'ye indi

Türkiye ve Azerbaycan'ın geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatı kapsamında görev alacak Türk hava unsurlarının bir kısmı Gence'ye indi. Tatbikatın hava bölümünün ismi ise yeni açıklandı.

GÜNDEM 30.07.2020, 14:14
Türk hava unsurları Gence'ye indi

Türkiye ve Azerbaycan ordularına bağlı hava kuvvetleri ile kara kuvvetlerinin Azerbaycan'da ortak başlattığı geniş kapsamlı ve uzun süreli dev askerî tatbikatta görev yapacak Türk hava unsurlarının bir kısmının Gence'ye indiği bildirildi.

Türk hava unsurlarının Gence'ye indiği bilgisini veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Gence'ye gelen Türk pilotları ve teknik heyeti törenle karşıladık." ifadeleri kullanıldı. 

Türkiye-Azerbaycan Ortak Askerî Tatbikatı "hava" ve "kara" olmak üzere 2 bölümde icra edilecek.

Tatbikatın ismi: TurAz Kartalı 2020

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında ortak askerî tatbikatın hava unsurlarının görev aldığı bölümünün "TurAz Kartalı 2020" olarak isimlendirildiğini duyurdu.

TurAz Kartalı 2020 Tatbikatı; Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta gerçekleştirilecek ve 10 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek.

Türkiye ve Azerbaycan Kara kuvvetlerinin tatbikatı ise hava kuvvetlerinin tatbikatlarına göre dapha kısa sürecek. Kara tatbikatının Bakü ve Nahçıvan'da gerçekleştirileceği ve 5 Ağustos'a kadar süreceği bildirildi.

Yorumlar (0)