Türk Hava Kurumu Başkanı’nın istifası kabul edildi 

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı’nın istifasının kabulüne ve Aşçı’nın görevden alınmasına karar verdi.  

GÜNDEM 15.12.2021, 14:58 16.12.2021, 09:14
Türk Hava Kurumu Başkanı’nın istifası kabul edildi 

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Cenap Aşçı istifa etti. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi ise Cenap Aşçı’nın talebini değerlendirdikten sonra kabul etti ve Aşçı’yı görevden aldı. Aşçı’nın yerine ise THK Başkanlığı görevine re’sen Ali Yüksek getirildi. 

1 Eylül 2021’de Cenap Aşçı’nın dilekçesinde yer alan “orman yangınlarında pek çok mecranın THK ve şahsını odağa koyduğu linç kampanyasına kurum ve şahsın kurban edilmek istendiği” belirtildi. “Çalışmalarının karşılığında haksız ve ağır ithamlarda bulunulduğu ve bunun karşılığında Aşçı’nın üzüldüğü, çalışmalarının karşılığının da bu olmadığı kaydedildi.” 



Abdullah Kaya ve Adnan Zengin’in görevleri sürüyor 

Kararda şu ifadelere yer verildi: “Kayyım heyeti başkanı Aşçı’nın çekilme dilekçesi, mahkememiz tarafından değerlendirilmiş ve heyet başkanı Cenap Aşçı’nın dilekçesinde öne sürdüğü gerekçeler ile etik kurallar gereğince kayyımlık görevinden çekilmesine karar verilmiştir. Cenap Aşçı’nın makamına ise Ali Yüksel getirilmiştir. Kayyım heyetinde bulunan Abdullah Kaya ve Adnan Zengin ise görevine aynen devam edecektir.” 

Yorumlar (0)