Türk hacılar için açılan kontenjan belli oldu

Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’nın Türk hacılar için açtığı kontenjanı yayınladı. Buna göre 37 bin 770 kişi bu sene hacca gidebilecek.

GÜNDEM 18.04.2022, 16:55
Türk hacılar için açılan kontenjan belli oldu

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 2022 haccı için Türklere ayrılan kontenjanı duyurdu. Türkiye’de milyonlarca insanın beklediği kontenjan sayısını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabından paylaştı. Ali Erbaş’ın açılamasına göre 2022 senesinde 37 bin 770 Türk, hacı olmak için Suudi Arabistan topraklarına girebilecek.

Detaylar çok yakında paylaşılacak

Ali Erbaş, 19 Nisan 2022 tarihinde bakanlıklar arasında gerçekleştirilecek olan hac ve umre kurulu toplantısının ardından detayların vatandaşla paylaşılacağını duyurdu. 



Hac başvurusu nasıl yapılacak?

Türk vatandaşları, Suudi Arabistan’ın kutsal topraklarını ziyaret ederek hacı olabiliyor. Her sene Türkiye için kontenjan belirleyen Suudi Arabistan, geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle hacı adaylarını kabul etmemişti ancak bu sene pandeminin seyrinin değişmesiyle birlikte Türk vatandaşları bu sene kutsal topraklara giriş yapabilecek. Hacı olmak isteyen Türkler ise başvurularını Diyanet İşleri Bakanlığı’na yapıyor. Hacı adaylarının ön kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından ön kayıt için bazı bankalara ücret yatırılması gerekiyor. Kuveyt Türk, Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım, Vakıfbank ve Albaraka Katılım’a yatırılabilen ücretler ise 20 TL olarak açıklanmış durumda.

Ön kayıt sürecini tamamlayan hacı adaylarının hac.gov.tr adresinden veya bağlı bulundukları il/ilçe müftülüklerinden gerekli başvuru formunu doldurmaları ve başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Ardından hacı adaylarının yapması gereken tek şey, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz döneminde gerçekleştireceği kurayı beklemek. Kurada ismi çıkan hacı adayları sonrasında ya ilgili müftülüklere giderek ya da internet üzerinden hac gidiş ve kafile sorgulama işlemlerini gerçekleştirecekler. Öte yandan vatandaşların, otel tercihli konaklama ve oda tercihli konaklama aşamasında farklı ücretler ödeyeceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Yorumlar (0)